Su baskınından böyle kurtarıldılar

Adana'da aşırı yağmur nedeniyle göle dönen hayvan pazarda kurbanlıklar telef olmaktan son anda kurtarıldı.Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Adana'da birçok yer kurban pazarına dönüştürüldü. Pazarlara kimi Diyarbakır, kimi Sivas, kimi Ağrı, kimi Van'dan

Su baskınından böyle kurtarıldılar

Adana'da aşırı yağmur nedeniyle göle dönen hayvan pazarda kurbanlıklar telef olmaktan son anda kurtarıldı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Adana'da birçok yer kurban pazarına dönüştürüldü. Pazarlara kimi Diyarbakır, kimi Sivas, kimi Ağrı, kimi Van'dan küçükbaş ve büyükbaş hayvan getirerek kurbanlık satmaya başladı. Ancak dün öğleden sonra aniden bastıran ve yaklaşık 2 saat süren fırtına ve sel nedeniyle kurban satıcıları zor anlar yaşadı. Hayvan pazarları yağmur nedeniyle göle dönünce kurbanlıklar telef olma tehlikesi atlattı. Yağmur ile birlikte rüzgar da etkili olunca çoğu kurban pazarındaki çadırın brandası uçarak, korkuluklar devrildi. Yağmurun dinmesini bekleyen kurban satıcıları, ancak yağmur 2 saat boyunca devam edince su içinde kalan hayvanlarını kurtarmak için çalışma başlattı. Bu sırada sırılsıklam olan kurban satıcıları bir hayli zorlandı.

Kurban satıcıları, yağmur nedeniyle çok zor durumda kaldıklarını belirterek, "Aslında bizi yağmur değil ilgisizlik çok üzdü ve zorladı. Hayvanlarımızın telef olmaması için yardım istedik ama kimse gelmedi. Şu halimize bakın. Biz buraya başka illerden 3-5 kuruş ekmek parası kazanmak için geldik ancak pazarın haline bakın" diyerek isyan etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler