"Stres, romatizmayı tetikliyor"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) işbirliğiyle hazırlanan "Herkes İçin Sağlık" projesi kapsamında Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Romatizmal Hastalıklarda Egzersiz ve Beslenme" konfe

"Stres, romatizmayı tetikliyor"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) işbirliğiyle hazırlanan "Herkes İçin Sağlık" projesi kapsamında Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Romatizmal Hastalıklarda Egzersiz ve Beslenme" konferansında konuşan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tekeoğlu, genç nesiller için büyük tehlike haline gelen obezitenin romatizmal hastalıklarda öncü sebeplerden olduğunu anlattı.

Yaptıkları incelemelerde birçok etkenin romatizmayı tetiklediğine işaret eden Tekeoğlu, "Bunun yanı sıra polikliniklerde tedavi ettiğimiz hastalarımızın yarısından fazlasında rastladığımız stres, romatizmal rahatsızlıkları tetikleyen en önemli unsurlardan. Bununla birlikte güneş ve D vitamini eksikliği, uzun süre soğuk ve nemli ortamda bulunma gibi sebepler de romatizmal hastalıkların önemli tetikleyicileridir" diye konuştu.

Tekeoğlu, romatizmayla mücadelede günlük en az 2 litre su tüketilmek, sigara kullanmamak, fazla kilodan kaçınmak, periyodik diş kontrolü yaptırmak ve stresten uzak durmak gibi çözüm yollarının bulunduğunu dile getirdi.

"Unutmamalıyız ki hareket mucizeler yaratır" diyen Tekeoğlu, "Doğru ve dengeli beslenmeyle egzersiz yapma ilkelerini önceleyen hayat tarzı belirlemeliyiz. Bu sayede vücudumuzda eklem esnekliğini elde etmiş, eklem çevrelerindeki kaslarımızı ve kalplerimizi güçlendirmiş, daha fazla enerji tüketen, depresyon seviyesi azalmış ve kendine güvenen bireyler haline geliriz” şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem