'Stajyer sürücülükten kaçınmayın' uyarısı

Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) Genel Başkanı İsmail Yılmaz, sürücü belgeleriyle ilgili yapılan yasal düzenleme kapsamında 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek "stajyer sürücü" uygulamasının kamuoyuna yanlış aksettirildiğini ve bu nedenle

'Stajyer sürücülükten kaçınmayın' uyarısı

Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) Genel Başkanı İsmail Yılmaz, sürücü belgeleriyle ilgili yapılan yasal düzenleme kapsamında 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek "stajyer sürücü" uygulamasının kamuoyuna yanlış aksettirildiğini ve bu nedenle uygulama öncesinde kurslarda yoğunluk oluştuğunu söyledi. 

Yılmaz, 17 Nisan 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanan, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin, sürücü belgeleri ile ilgili köklü değişiklikler içeren bazı maddelerinin 1 Ocak 2016'dan itibaren uygulanmaya başlanacağını hatırlattı.

Yönetmeliğin sürücü belgeleriyle ilgili bilinen her şeye sil baştan köklü bir değişiklik getireceğine dikkati çeken Yılmaz, yeni uygulamaların bugüne kadar iyi ve güzel olan taraflarının konuşulmadığı gibi, yapılacak değişikliklerin sadece stajyer sürücülükten ibaretmiş gibi gösterilerek, stajyer sürücülüğün korkulması ve kaçınılması gereken bir şeymiş gibi algı oluşturulduğunu belirtti.

Yeni uygulamada stajyer sürücülerin tek başına araç kullanabileceğine değinen Yılmaz, "Bazı Avrupa ülkelerinde aday sürücüler, stajyerlik dönemlerinde yanlarında herhangi bir aile büyüğü olmadan araç kullanamadıkları gibi şehirler arası yolculuk da yapamıyorlar. Bizdeki uygulamada ise stajyer sürücükullanmaya yetkili olduğu araçları yanında bir başka kimse olmaksızın tek başına şehir içinde ve şehir dışında kullanabilecek" dedi.

Yılmaz, ilkokul mezunlarının yılbaşından sonra da diledikleri zaman istedikleri sürücü belgesini alabileceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem