Spor camiasının acı kaybı

Türk spor basınının deneyimli gazetecilerinden ve aynı zamanda Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) kurucularından ve eski Genel Başkanı olan Doğan Koloğlu, hastalığına yenik düştü. Uzun süredir tedavi gören eski Galatasaraylı futbolcu Doğan Koloğlu,

Spor camiasının acı kaybı

Türk spor basınının deneyimli gazetecilerinden ve aynı zamanda Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) kurucularından ve eski Genel Başkanı olan Doğan Koloğlu, hastalığına yenik düştü. Uzun süredir tedavi gören eski Galatasaraylı futbolcu Doğan Koloğlu, yetiştirdiği gazeteciler ve spor basınına kattıkları ile ayrı bir yere sahipti.

CUMA GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Spor Yazarları Derneği'nin kurucularından gazeteci Doğan Koloğlu, yaşamını sürdürdüğü Kartal'daki bir bakımevinde hayatını kaybetti. Koloğlu'nun 15 Kasım Cuma günü Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verileceği kaydedildi.1963 yılında kurulan Spor Yazarları Derneği'nin kurucuları arasında yer alan, Akşam gazetesinde yazı işleri müdürlüğü yapan, Hürriyet, Milliyet ve Sabah gazetelerinde çalışan gazeteci Doğan Koloğlu, Kartal'da bugün saat 15.00 sıralarında hayatını kaybetti. Koloğlu'nun alzheimer hastası olduğu ve uzun süredir tedavi gördüğü belirtildi. Alzheimerler için kurulan bir bakım evinde kaldığı öğrenilen Koloğlu'nun 15 Kasım Cuma günü toprağa verilmesi bekleniyor. 87 yaşında hayata gözlerini yuman Koloğlu'nun bir çocuğu bulunuyor.

Doğan Koloğlu KİMDİR?

1927 yılında Sürmene'de doğdu. İlk, orta lise öğretimini Galatasaray Lisesi 'nde tamamladı. Kardeşi Orhan ile lise yıllarında "biraderler" olarak anıldı. Galatasaray Kulübü'ne futbolcu, yönetici ve teknik adam olarak hizmet etti.Divan Kurulu'nda 2. Başkanlık yaptı. Akşam gazetesinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. 1963 yılında Türkiye Spor Yazarları Derneği 'nin kurucuları arasında yer aldı. Hürriyet, Milliyet ve Sabah gazetelerinde çalıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler