Sözleşmeliler kadroya alınıyor!

Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam toplantısında verdiği talimat üzerine yapılan çalışmalar hızlandırıldı.Yıllardır bir dram olarak ortaya konulan sözleşmelilerin durumuna nihayet çözüm getiriliyor. Yalnız belediyelerde çalışanlar değil, kamuda çalışan bütü

Sözleşmeliler kadroya alınıyor!

Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam toplantısında verdiği talimat üzerine yapılan çalışmalar hızlandırıldı.

Yıllardır bir dram olarak ortaya konulan sözleşmelilerin durumuna nihayet çözüm getiriliyor. Yalnız belediyelerde çalışanlar değil, kamuda çalışan bütün sözleşmeliler kadroya alınıyor.
 
Bu konuda yürütülen çalışmalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Uzun süreden bu yana yapılan çalışmalar, Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam Kampı'nda verdiği talimat üzerine hızlandırıldı.
 
Bünyesinde en çok taşeron çalışan iki bakanlık olarak bilinen Sağlık ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmaların yeni hafta ile birlikte tamamlanıp bir sonraki Bakanlar Kurulu gündemine getirilmesi bekleniyor.
 
YENİ DÜZENLEME NELER GETİRECEK?
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çevrelerinden alınan bilgiye göre, KİT'lerdeki, kamudaki ve özel sektördeki uygulamalar bir arada değerlendiriliyor. Bakanlıkta yapılan çalışmalara göre, bu çalışmalar özel sektör dahil edilmeden sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin mümkün olmayacağı yönünde.
 
"Taşeron" tanımı yeniden yapılıp uygulama o çerçevede bir zemine oturtulacak. Asıl işverenin yapması gerekenle, taşerona verilecek işler yeniden belirlenecek. Çalışma süreleri, yıllık izin ve kıdem tazminatına ilişkin uygulamaların yerli yerine oturtulması sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem