Sözleşmeli okul müdürleri geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretinde yaptığı ''okul müdürlerini valiler atayacak'' açıklamasının detayları belli oldu.Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürlerinin valiler tarafından atanmasına ilişkin olarak uzunca bir süredir titiz bir

Sözleşmeli okul müdürleri geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretinde yaptığı ''okul müdürlerini valiler atayacak'' açıklamasının detayları belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul müdürlerinin valiler tarafından atanmasına ilişkin olarak uzunca bir süredir titiz bir çalışma yürüttüğü öğrenildi. Başbakan'ın üzerinde durduğu yönetmelik değişikliğinin 2013 yılı içinde gerçekleşmesi bekleniyor.
 
Valiler yeni sisteme göre, ya İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nce belirlenen 3 adayı atayacak yada Okul Yönetim Kurulları'nın önereceği adaylardan birini sözleşmeli olarak okulun başına getirecek.
 
Müdürlerin sözleşmeli olarak atanması masadaki projelerden biri. Buna göre, eğitim merkezlerinde ''Okul Yönetim Kurulları'' oluşturulacak.
 
Bu kurullarda; İl ve İlçe Milli Eğiitim Müdürlüğü yetkilileri, Öğrenci velileri, öğretmenler, öğrenciler, mahalle muhtarları gibi kimseler yer alacak. Okul Yönetim Kurulları'nın belirleyeceği isimlerden birini vali, okulun başına sözleşmeli olarak atayacak.
 
Yeni sistem neyi getirecek
 
Yeni sisteme göre, okul müdürleri ne Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi olarak atanacak ne de sınav sistemiyle atanacak. Okul müdürlerinin atanmasında geçmişte de kullanılan ''vali atar'' formülü yeniden gözden geçirilerek devreye sokulacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmasında Başbakan'ın da açıklamasında geçen ''3 aday arasından vali seçer'' formülü üzerinde çalışmalar sürüyor.
 
Çalışmaya göre; valinin atayacağı okul müdürleri adaylarının belirlenmesinde ''10 yıllık mesleki deneyim, sicil notu, en az bir yüksek lisans programını bitirme'' gibi nitelikler aranacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler