Soylu: "Milletimiz ondan razıdır"

Sakarya Valiliği'nde Şehit Kaymakam için tören düzenlendi.

Soylu: "Milletimiz ondan razıdır"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "O büyükelçiler HDP'nin grup sıralarına oturduğu zaman içim cız etti. Eyvah dedim. Terör örgütüne can suyu veriyorlar, terör örgütüne cesaret veriyorlar ama bir şeyi hem milletimiz hem dünya çok net anladı. Bugün bu ülkeye ihanet ettikleri için içeride olanlar vekil, o gün koltuklarına oturanlar asildiler. Onlar bu toprakların çocukları değiller. Onlar bu toprakların değil, bu topraklara başka yerlerden talimat verenlerin ve efendilerinin orada adlarına oturuyorlardı." dedi. 

Sakarya Valiliğinde, Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk (35) için tören düzenlendi.

Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, Mardin'de terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen ve Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün yaptığı hizmetlerle ailesinin ve milletin yüz akı olduğunu belirterek, yetimin başını okşadığını bildirdi.

Safitürk'ün, ayrım gözetmeden bu ülkenin her insanına hizmet için zorlu ve şerefli bir görev üstlendiğini aktaran Soylu, "Ve görevi başında şehit olmuştur. Devletine, milletine, ailesine, eşine, çocuklarına, babasına, tüm akrabasına, her birine hakkıyla hizmet etmiştir. Bir mesai arkadaşı olarak Allah şahittir ki ben ondan razıyım ve inanıyorum ki milletimiz de ondan razıdır. İnanıyoruz inşallah Cenabı Allah'ta cennetiyle cemaliyle müşerref ederek, rızasını en yüksek katında gösterecektir. "

Birilerinin bu hizmetlerden ve gönül birliğinden rahatsız olduğunu vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

"Devletin temsilcisinin devletin kaymakamının yüreği sevgiyle dolu bir babanın, bu millete yıllardır kandan ve gözyaşından başka bir şey vermediklerini, bu bölgeye hizmet götürmesinden rahatsız olanlar, yıllardır dağlara kaçırıp eşkıya yaptıkları çocukların, yetimlerin, başını okşayan, onlara oyun parkı yapan, onlara okul yapan, yıkılan okullarını neredeyse her biri çukura döndürülen yollarını tamir eden, bir güzel devlet görevlisi görmekten rahatsız olanlar, bu devletin güçlenmesinden, her vatandaşından gönüldaş olmasından, dünyanın egemen güçlerine karşı çıkıp, mazlumun yanında yer almasından rahatsız olanlar, şehit cenazelerinde o şehit ailelerimizin, o babalarımızın, analarımızın metanetinden rahatsız olanlar, bu milletinde cesaretinden, imanından rahatsız olanlar, işte onlar bize bu ihaneti yapmışlardır. Hain ve alçak bir saldırıyla benim bu kaymakamımı, kardeşimi, milletimizin bu şerefli evladını şehit etmişlerdir."



"Hizmetlerini o kadar güzel anlatıyordu ki..."


Safitürk'ün şehadetinden 3 gün önce beraber olduklarını anlatan Bakan Soylu, bu sırada gözyaşlarını tutamadı.

Zaman zaman tekbir sesleri ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla sözü kesilen Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Safitürk, hizmetlerini o kadar güzel anlatıyordu ki... Yüzü, gözü, inancı, sevgisi, cesareti aynı zamanda edebi ahlakı... Kimse yanlış anlamasın. Gözyaşlarımız muhakkak acımızdandır ama bu gözyaşlarımızın her birinin dua niyetiyle olduğunu bilmenizi isterim. Biz aynı zamanda uzaktan akrabaydık. Bir bakanla bir kaymakamla o mesafesini hiç unutmam. 'Akrabayız Muhammed Fatih', 'Sağolun Sayın Bakanım.' O büyükelçiler HDP'nin grup sıralarına oturduğu zaman içim cız etti. Eyvah dedim. Terör örgütüne can suyu veriyorlar, terör örgütüne cesaret veriyorlar ama bir şeyi hem milletimiz hem dünya çok net anladı. Bugün bu ülkeye ihanet ettikleri için içeride olanlar vekil, o gün koltuklarına oturanlar asildiler. Onlar bu toprakların çocukları değiller. Onlar bu toprakların değil, bu topraklara başka yerlerden talimat verenlerin ve efendilerinin orada adlarına oturuyorlardı. Dinimizin de emri açıktır. Siz onları ölü sanırsınız ama onlar diridirler ve bizimle beraberdirler. Ten ölür o hep ismi babasıyla beraber buluşturduğu evladıyla beraber olacaktır. O hep eşiyle annesiyle akrabasıyla ve bu milletle beraber olacaktır."

"Kaymakam bey görev tamamlanacaktır, rahat uyu"


Bakan Süleyman Soylu, bu bayrak dalgalandığı sürece, ay yıldızlı bayrak 780 bin kilometrekarede şerefle dalgalandığı sürece, onun üzerinde Muhammed Fatih Safitürk'ün, 15 Temmuz şehitlerinin, bu ülkenin varlığı ve birliği için bu ülkenin huzuru için kendi bedenini feda etmekten çekinmeyen şehitlerin her birinin isminin yazılı olacağını bildirdi.

Gurur duyduklarını ama sabırlı olacaklarını anlatan Soylu, "Cümlem şudur: 'Milletimizin başı sağ olsun, ülkemizin başı sağ olsun’ ve yine cümlem şudur 'Hiç endişe etmeyin. Bu terörü öyle bir bitireceğiz ki Allah şahittir, kimse bir daha ağzına PKK lafını bile alamayacak. Bu milletimize namus sözümüzdür, milletimize şeref sözümüzdür. Şimdi selamların, sözlerin en güzeli okunacak ona geçmeden son sözümü söylemek istiyorum, 'Kaymakam bey görev tamamlanacaktır, rahat uyu.' başımız sağ olsun." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler