Soylu: "Bundan sonra icraat için toplanacağız"

Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında turizmcilere seslenen Bakan Süleyman Soylu,  “Bırakın kaplumbağa hızıyla hareket edelim ama birlikte hareket edelim. Herkese dokunulduğu bir anlayışı ortaya koymalıyız” dedi.   Soylu Trabzon’da turizm konusunda atı

Soylu: "Bundan sonra icraat için toplanacağız"
Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında turizmcilere seslenen Bakan Süleyman Soylu,  “Bırakın kaplumbağa hızıyla hareket edelim ama birlikte hareket edelim. Herkese dokunulduğu bir anlayışı ortaya koymalıyız” dedi.
 
Soylu Trabzon’da turizm konusunda atılması gereken adımları atacaklarının altını çizdi.
 
Trabzon Ramada Otel’de düzenlenen Turizm Koordinasyon toplantısında kentin turizim sorunları dillendirildi. Açılış konuşmasını yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “İç ve dış turizm artarak devam ediyor. Temel hedefimiz bunu daha da arttırmak. Turizmde temel hedeflerimizi 3 temel başlık altında toplayabiliriz. Birincisi, turizm alt yapısının geliştirilmesi, ikincisi, turizmde farkındalığın arttırılması ve nitelikli iş gücünün arttırılması, üçüncüsü turizm koordinasyon merkezi ve danışma hattı. Bu konularda Sayın Bakanımızdan görüş almak istiyoruz.” dedi.
 
SADECE KÖRFEZ YETMEZ
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da şunları söyledi; “Bu anlamda yaptığımız ikinci toplantı 
ve birlikte hareket etmek adına turizm avantajını iyi yönetmemiz gerekir. Geçtiğimiz sezon Trabzon turizm açısından verimli bir sezon geçirmiştir. Bunun neticesinde adımlar atmamız gerekir. Hem şehrimiz hem de turistler bunu bekler. Turizm derneklerinin dışında daha konsantre bir çalışma ortaya koymamız gerekmektedir, rakamlar bunu gösteriyor. Bölgesel sorumluluğumuz hem de geleneğimiz gereği hem de şehrin kalkınması adına turizm açısından yönetebileceğimiz biz zaman dilimi söz konusudur.
 
Bu fırsatı kaçırmamalı, yetkili konjektürler bu fırsatı değerlendirmelidir. Trabzon çok önemli bir turizm fırsatı ile karşı karşıyadır. Fakat şöyle bir ikilem söz konusu ya kontrolsüz ilerleyeceğiz ya da herkes sahiplenme duygusunu ortaya koyarsa bu işi başarırız. Gelen turisti en yüksek derecede memnun edene kadar çalışacağız. Yöresel mimari korunup güzelleştirilmesinden vahşi depolamaya kadar her şeyi ortaya koyacağız. Biz bakırda, kundurada, keşanda, Sürmene bıçağında, sepet örmede, telkari de var olan markalaşmayı taşıyıp taşımayacağımıza karar vermeliyiz. Bölgemiz sadece Körfez turizmi ile değil başka alternatiflere de yönelmeli ve standardımızı yükseltmeliyiz. Dün olmayanlar bugün var, bugün olmayanlar yarın olacak. Bir taraftan  belediyelerimiz, bir taraftan turizm zabıtalarımızla biz elimizden geleni yapmakla mükellefiz. 
 
Şoföründen, esnafına kadar herkes sorumluk almalıdır. Bir çocuk gibi bunu büyütmeliyiz. Önümüzde ki sezona neler yapmamız gerektiğini bir şekilde ortaya koymamız gerekmektedir. Yükselen trend olabiliriz. En iyi pazarlama dilden dile oluyorsa bunu en gürbüz şekilde büyütmemiz gerekmektedir. Tedbir alma zorunluluğumuz vardır. Ordu ve Rize’ye yapılan ve yapılacak olan havalimanları, Salmankaş Tüneli, kongre merkezleri bizim destinasyonumuzu arttırır. Alt yapıyı ne kadar güçlendirirsek o kadar çok gelişme gösteririz. Marka değerlerimize sahip çıkmalıyız. Sümela, Uzungöl, Atatürk Köşkü gibi sayamayacak olduğum bin bir güzellik içindeyiz. 
 
Tam burada devreye girmemiz gerekmektedir. Bu hepimizin sorumluluğudur. Arafta bırakırsak herkes istediğini yapabilme hakkı görür. Allah aşkına böyle bir durumda yaylalarımızı nasıl eski haline, bize bırakıldığı haline geri çevirebiliriz. Bunu bu masanın etrafında olanlar yapmalıdır. Bu toplantıyı yapmamızın bir sebebi var. Önümüzdeki günlerde bu önemli kararları duyacaksınız. Bir devlet kararı var. Biz adım atmak zorundayız. Bu toplantıdan sonra yapacağımız ilk toplantı icraat toplantısıdır. Yetkili kurumlar neler yapacak, bunları konuşacağız ve neler beklediğimizi belirleyeceğiz. Bırakın kaplumbağa hızıyla hareket edelim ama birlikte hareket edelim. Herkese dokunulduğu bir anlayışı ortaya koymalıyız. Bunu bizde buluyorlar fakat daha iyisini yapmalıyız.”
 
Toplantı devamında turizmciler sorunlarını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler