Soylu: "Biz hep beraber millet olduk"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Birilerinin tahrikiyle, birilerinin bir şekilde desteklemesiyle hendekler açarak, çukurlar açarak bu ülkede, bu ülkenin insanının huzurunu alt üst etmeye çalışanlara Allah şahittir, bize verdiğiniz emanet

Soylu: "Biz hep beraber millet olduk"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Birilerinin tahrikiyle, birilerinin bir şekilde desteklemesiyle hendekler açarak, çukurlar açarak bu ülkede, bu ülkenin insanının huzurunu alt üst etmeye çalışanlara Allah şahittir, bize verdiğiniz emanetle fırsat tanımadık, fırsat vermedik ve fırsat vermeyeceğiz" dedi. 
 
Soylu, AK Parti Maçka ilçe teşkilatının açılışında yaptığı konuşmada, 1 Kasım Genel Seçimleri'nden sonra verdikleri sözleri yerine getirdiklerini belirtti.
 
Hükümetin çok önemli adımlar attığını anlatan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bir taraftan ülkemizi kalkındırmak, bir taraftan ülkemizi yükseltmek, bir taraftan ülkemizi hizmetlerle buluşturmak için elimizden gelen her şeyi yaptığımızı bilmenizi istiyorum. Birilerinin tahrikiyle, birilerinin bir şekilde desteklemesiyle hendekler açarak, çukurlar açarak bu ülkede, bu ülkenin insanının huzurunu alt üst etmeye çalışanlara Allah şahittir, bize verdiğiniz emanetle fırsat tanımadık, fırsat vermedik ve fırsat vermeyeceğiz. Ve yine şunu net bir şekilde söylemek istiyorum, ülkemizin 780 bin kilometresinde huzuru getirmek, kamu düzenini tesis etmek bunun devamını sağlamak bizim temel görevimizdir. Kimsenin bundan bir endişesi olmasın."
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir devletin adı olduğunun altını çizen Soylu, "Bu millet, aziz bir millettir. Biz bu topraklarda bir gecekondu devleti teması değiliz. Biz büyük bir milletin ve büyük bir devletin bugün bu topraklarda devam etmesini sağlayanlarız. Bin yıldır biz bu coğrafyadayız, biz bir çadır devleti de değiliz. Herkes istediği yere han kurabilme hakkına sahip değildir. Öyle yok özerk yönetim, yok başka türlü işler" diye konuştu.
 
Soylu, Güneydoğu'daki vatandaşların da teröre karşı tavrını koyduğunu dile getirerek, "Bu işler başladığı andan itibaren hiçbir şekilde destek vermediler. Silahla, tehditle şantajla oradaki kardeşlerimizi de bir şekilde tehdit ederek, korkutarak sindirebileceklerini zannettiler. Allah'a şükürler olsun ki demokrasiden, kardeşlikten, birlikten ve beraberlikten yana oldular. Bize Türkiye'nin her noktasında söylendiği gibi 'Terörün kökünü kazıyın, sizinle beraber olacağız' dediler. Bugün terörün kökünü kazıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Hükümet olarak, "İlk önce şehirlerin etrafında kurdukları o nifak yuvalarını yerle bir edeceğiz" dediklerini belirten Soylu, şöyle konuştu:
 
"Şehrin dışında, ülkemizin dışında, ülkemizin dışından ve ülkemizin sınırlarına ve içerisine taşınmaya çalışılan nifak odalarını teker teker temizleyeceğiz dedik ve sonra da şehirlerin içerisinde oluşturdukları korkuları bertaraf edeceğiz dedik. Plan aynen uygulanıyor. Bu ülkede bu ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliği, milli birlik ve kardeşliği konusunda geri adım atmayacağımızı, bunun hiçbir siyasi hesabın içerisinde olmadığını, bunun tamamen hasbilik ve bu ülke sevgisiyle beraber bir nokta olduğunu ifade etmiştik. Bugün o noktadayız, kararlılıkla buna devam edeceğiz, hiç kimsenin endişesi olmasın. Bir taraftan bunu sağlayacağız, bir taraftan da oradaki kardeşlerimizi kucaklayarak onlarla beraber yarına adım atacağız. Devlet olmamızın, millet olmamızın ve bu dine tabi olmamızın en temel değerlerinden bir tanesi budur."
 
"Biz hep beraber millet olduk"
 
Soylu, birilerinin oyununa ve tezgahına gelmeyeceklerini belirterek, "Yaklaşık 2 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz bugün ülkemizde. Avrupa'nın halini görüyorsunuz, ayakları titriyor. Bize gelecekler, 'Acaba gelirlerse ne olacak' diye tir tir titriyorlar. İnsandan korkmayın, biz insandan korkmuyoruz. Bunlar bizim kardeşlerimiz. Biz bugün sadece sahip çıkıyor değiliz. Osmanlı-Rus harbinde bu topraklar Gürcülere, Çerkezlere, Avazlara yurt oldu. Biz hep beraber millet olduk" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Bu topraklara sahip çıkmaya devam edileceğini vurgulayan Soylu, "Allahımıza şükürler olsun ki biz hep birlikte büyük bir milletin parçaları olarak, büyük bir milletin kuşattığı insanlar olarak bu Anadolu topraklarındayız. Onun için sahip çıkıyoruz, sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Çünkü sadece Anadolu vatanına, Anadolu toprağına sahip çıkmayacağız. Bilmenizi istiyorum, buradan elde ettiğimiz anlayışla beraber bugün anlam ve mana boşluğu arayan dünyanın her noktasına da buranın kardeşliğini, medeniyetini, bunun anlayışını nakşetmeye çalışacağız. Biz nasıl bir yolda yürüdüğümüzü biliyoruz. Ne adım attığımızı, nasıl adım atacağımızı da biliyoruz ve inanıyoruz ki hep birlikte bu ülkenin insanları gayretlerini ortaya koyacaklar" dedi.
 
"Memleketin zenginleşmesi için elimizden gelen gayreti aziz milletimizle gerçekleştireceğiz"
 
Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri bulunduğunu ve bunların teker teker gerçekleştireceğini dile getiren Soylu, şunları kaydetti:
 
"Bakın, 'Birinci köprü olmaz' diyorlardı, bu millet yaptı. 'İkinci köprü olmaz' diyorlardı, bu millet yaptı. 'Keban Barajı'nı yapamazsınız, elektriği toprağa mı vereceksiniz' diyorlardı. Bize bir Keban Barajı' değil, yüzlerce Keban Barajı yetmiyor bugün. Şimdi, en son neredeyse kıyamet kopardılar Türkiye'de. 'Yavuz Sultan Köprüsü'nü yapamazsınız' diye. Ne oldu? Sayın Cumhurbaşkanı'mızla, Başbakan'ımız son tabliyesini de attı. Onlar da üzerlerinden rahat rahat geçerler. İtiraz edenler ilk başta geçerler. Bu ülkenin kalkınması, memleketin büyümesi, memleketin zenginleşmesi için elimizden gelen gayreti aziz milletimizle gerçekleştireceğiz."
 
Programa, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Konuşmaların ardından AK Parti ilçe başkanlığının açılışı gerçekleştirildi.
 
AK Parti İlçe binasını gezen Soylu, daha sonra Maçka Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Koçan ile bir araya geldi. Koçan ile bir süre sohbet eden Soylu, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı, talepleri dinledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler