"Söyleyecek sözüm yok"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın tahliyesinin sorulması üzerine, "Hiçbir şey düşünemiyorum. Ne tahliyesinden haberim var, ne de tahliyesi üzerine söyleyecek bir çift sözüm var" dedi.Başbakan Yardımcısı Bül

"Söyleyecek sözüm yok"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın tahliyesinin sorulması üzerine, "Hiçbir şey düşünemiyorum. Ne tahliyesinden haberim var, ne de tahliyesi üzerine söyleyecek bir çift sözüm var" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılışını gerçekleştirdiği Beyoğlu Hüseyin Ağa Camii’nde cuma namazını kıldı. Cami çıkışında basın mensupların sorularını yanıtlayan Arınç, Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın tahliyesine ilişkin, "Hiçbir şey düşünemiyorum. Ne tahliyesinden haberim var, ne de tahliyesi üzerine söyleyecek bir çift sözüm var" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş İskelesi’nde Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelinine yönelik saldırı girişimine ilişkin yeni yayınlanan görüntüler de soruldu. Bir televizyon kanalında yayınlanan görüntülerle ilgili değerlendirme yapmayacağını söyleyen Arınç, "İzlemedim. Olayın üzerinde epey zaman geçti. Bunlar medyada yer alacak şeyler. Okuyanlar farklı farklı değerlendirebilir. Bana sorulacak şeyler değil. Başbakana sorun o zaman. İddia onunsa bu konuda ne düşündüğünü ise kendisine sorulur" şeklinde konuştu.

Bülent Arınç, demokratikleşme paketine ilişkin bir soru üzerine, "Biliyorsunuz komisyondan geçti, genel kurula gelecek. Genel kuruldan farklı bir şekilde de çıkabilir. Komisyondan geldiği gibi de çıkabilir. Oradaki değerlendirmelere dikkat etmemiz lazım. Ben bu konuda hakkındaki görüşlerimi da ha önce açıkladım" diye konuştu.

Arınç, Başbakan Erdoğan AK Parti’deki 3 dönem kısıtlamasına ilişkin ’Arkadaşlarımdan teklif gelirse değerlendirilir’ dediğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"3 kez üst üste Başbakan arkadaşlarımdan teklif gelirse değerlendirilir diyorsa o arkadaşlarından birisi ben değilim. Benden böyle bir teklif gelmez. Diğer arkadaşları bilemiyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler