Soruşturma bitti ! İşte 1 numara

Ergenekon kapsamında devam eden OYAK soruşturması tamamlandı. 10 şüphelinin yer aldığı idianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı Muammer

Soruşturma bitti ! İşte 1 numara

Ergenekon kapsamında devam eden OYAK soruşturması tamamlandı. 10 şüphelinin yer aldığı idianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan iddianame 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede 10 şüpheli yer alıyor.

Soruşturma kapsamında OYAK güvenlik şirketinde aramalar yapılmış bazı yöneticileri tutuklanmıştı. Tutuklanan şüpheliler şunlar: Olay tarihinde Oyak Güvenlik Sistemleri Şirketi Genel Müdürü olan emekli Albay Orhan Çoban, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, OYAK Elektronik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Bilgi İşlem Müdürü Barış Demirtaş, teknisyen Serkan Akyıldız, Montaj Bakım Şefi Metin Almalı ile Montaj ve Bakım Teknisyeni Murat Ünal. Ünal daha sonra itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.

Danıştay saldırısı sırasında güvenlik kameralarının çalışmadığı belirtilmiş ve bu konu tartışmalara neden olmuştu. Kameraların kasıtlı olarak çalıştırılmadığı ve bazı görüntülerin silindiği iddiaları gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler