Somali'de THY personeline saldırı!

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Hava Yolları çalışanlarının bulunduğu bir araca saldırı düzenlendi. Saldırıda Türk Hava Yolları Güvenlik Şefi Saadettin Doğan başından vuruldu.Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Kani Torun, Deva Eğitim ve Araştırma Hasta

Somali'de THY personeline saldırı!

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Hava Yolları çalışanlarının bulunduğu bir araca saldırı düzenlendi. Saldırıda Türk Hava Yolları Güvenlik Şefi Saadettin Doğan başından vuruldu.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Kani Torun, Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Saadettin Doğan'ın hayatını kaybettiğini bildirdi. Edinilen bilgiye göre Doğan, aracının içindeyken saldırıya uğradı. Seyir halindeki aracını durdurması ile araca kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Olay sırasında Doğan’a dört kurşun isabet etti.

Araçta bulunan pazarlama şefi Müslüm Aydın ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırıyı haber alan Mogadişu Büyükelçiliği derhal devreye girdi. Dışişleri Bakanlığı’na Doğan’ın durumu bildirilirken Somali makamları ile de temasa geçildi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, “Saldırının sebebi de yapan da henüz belli değil. Büyükelçilik araştırma başlattı. Somali makamları ile temas halindeyiz” dedi.

Mogadişu’da daha önce de Türk Büyükelçiliği’nin ek binası önünde intihar saldırısı düzenlenmiş çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu. Saldırıyı Türkiye’nin Somali’ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üslenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem