Soma için ilk özür!

 Ak Parti, CHP, MHP ve HDP'nin Soma'da meydana gelen maden kazasına ilişkin araştırma komisyonu kurulmasına dair önergeleri Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor.Söz alan vekiller, Soma kazası ile ilgili üzüntülerini ve önerilerini dile getirdi. Ak Parti mi

Soma için ilk özür!

 Ak Parti, CHP, MHP ve HDP'nin Soma'da meydana gelen maden kazasına ilişkin araştırma komisyonu kurulmasına dair önergeleri Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor.

Söz alan vekiller, Soma kazası ile ilgili üzüntülerini ve önerilerini dile getirdi. Ak Parti milletvekili Recai Berber, söz hakkı kendine geldiğinde Soma'da yaşanan kazayı önleyemediği için özür diledi.

"MİTİNGLERE GELENLER OLDU"

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "Soma'daki bütün vatandaşlarımız gibi, işçi kardeşlerimizden de Manisa'daki mitinglere gelenler oldu. Bunların hiç birisinin, şirket tarafından ne yevmiyesi verilmiştir. Bu ispat edilemez. Ancak sendika kayıtlarına bakabilirlerse, sendikanın finanse ettiği, karşıladığı otobüslerle Cumhuriyet mitinglerine işçilerin taşındığının belgelerini sendikada görebilirler. Bu polemiğe girmek istemiyorum" dedi.

SENDİKALARA ELEŞTİRİ

Soma'daki maden kazasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Berber, "Sorumlular, tek tek ortaya çıkacak. Sonuna kadar da takipçisi olacağız. Sendika nerede diye soruldu. Sendika nerede söyleyeyim: 2010 yılında genel kurullarına katıldım. Delegelere yuhalatıldım. Ana muhalefet Milletvekili Şahin Mengü de orada alkışlandı. Bu Özel sektörün madencileri tarafından. Sendikaların niçin fonksiyon yapmadığını söylediğimizde, sendikalar işçilerin mi temsilcisi? Yoksa siyasi bir partinin şubesi mi? Bunu yeniden gözden geçirmemiz lazım. Ne bana ne de Çalışma bakanlığımıza işçilerin sorunlarıyla ilgili bir randevu talebi gelmedi" diye konuştu.

"ÖZÜR DİLİYORUM"

Kendisine oy verenlerden kazayı önleyemediği için özür dileyen Berber, "Beni seçenlerden özür de diliyorum. Beni seçerek yüce Meclis'e temsilci olarak gönderen hemşerilerime karşı sorumluluğumun bilincindeyim. Böyle büyük bir kazayı önleyememenin üzüntüsü ve ızdırabını da içimizde yüreğimizde yaşıyorum. Değerli hemşerilerimden ve vatandaşlarımızdan da şahsım adına özür diliyorum. Bu işletmenin sahipleri dahil, kime kadar gidiyorsa, sonuna kadar gidilecek. Bunlar ortaya çıkarılacak. Uluslararası standartlarda nasıl yapılıyorsa, öyle yapılmasını sağlanmalı. Yapılamıyorsa da kapatmaktır. Bir madenci kardeşimizin hayatı, çıkaracağımız bütün yer altı zenginliklerinden daha kıymetlidir. Ateş bizim yüreğimize düştü" açıklamasında bulundu.

Berber, "Bu araştırma komisyonu madencilik sektörünün bütün sorunları ile ilgili bir araştırma komisyonu olmayacak ve olmamalı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler