Soma davasında usul tartışması

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma maden kazasına ilişkin ceza davasının 4'üncü duruşmasının 6'ncı oturumuna usul tartışması damga vurdu.Dün gerçekleştirilen 5'inci oturumda tutuksuz sanıklardan birinin tanığa karşı "Müfettişler geldiğinde kır

Soma davasında usul tartışması

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma maden kazasına ilişkin ceza davasının 4'üncü duruşmasının 6'ncı oturumuna usul tartışması damga vurdu.

Dün gerçekleştirilen 5'inci oturumda tutuksuz sanıklardan birinin tanığa karşı "Müfettişler geldiğinde kırmızı halı da seriliyor muydu?" şeklindeki sorunun sınırları aştığı ve tanıkların yargılanır duruma getirildiğini kaydeden müşteki avukatları, "Burada yakınlarını kaybetmiş insanların avukatlığını yapıyoruz. Bu dava çok büyük bir dava ve hem sanık olarak hem de müşteki olarak yüksek bir rakam var. Biz, mahkemenin seyrini etkilemesin diye ailelerin tanıklara soru sorma hakkını şimdilik rafa kaldırdık. Eğer bütün aileler soru sormaya kalkarsa bu dava içinden çıkılamaz hale gelir. Biz bu fedakarlığı gösterirken, sanıklar burada tanık ve mağdur olarak ifadeleri alınan kişileri yargılama safhasına getirdiler. Kırmızı halı sorusundaki gibi maksadı aşan sorular soruldu ve mahkeme heyeti buna kayıtsız kaldı. Ailelerin bu duruma tepki göstermesi mahkemeniz tarafından sürekli azarlandı. Burada problemli bir denge olduğunu düşünüyoruz. 4 duruşmadır soru sormayı bekleyen aileler var. Ailelerin soru sorma talebi var. Yargılamayı sıkıntıya düşürecek hiç kimse yok burada. Bu konuda usulün yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz" dediler.

"BİZ BURAYA SUSMAYA MI GELDİK"

Can Gürkan'ın avukatı Kadir Çelik, "Biz bugüne kadar hiçbir sorumuzda hakaret ve aşağılayıcı bir tutum izlemedik. Ancak her soru sorduğumuzda bize tepki yükseldi, hakaretler edildi" demesi üzerine mahkeme salonunda az sayıdaki aileden tepki sesleri yükseldi. "Biz buraya susmaya mı geldik" şeklindeki tepki üzerine mahkeme başkanı Aytaç Ballı, herkesin mahkeme düzenine uygun şekilde hareket etmesi gerektiğini hatırlatarak, taşkınlık yapan veya mahkeme usullerine aykırı soru soranlar hakkında gerekli işlemleri yapacaklarını belirtti.

Usul tartışmasının ardından mahkeme heyeti bugün dinlenecek olan tanıklardan Şenol Karabaş, Emir Usta ve Yusuf Arslan'ı mahkeme salonunun dışına çıkararak, mağdur işçilerden Gökhan Kuroğlu ve Mehmet Boldaz'ı dinledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem