Soma davasında ’ifade değişikliği’ gerginliğe yol açtı

Soma davasında tanık olarak dinlenen bir kişi, daha önce savcılığa gaz maskelerinin denetlenmediğiyle ilgili ifadesini değiştirince madenci yakınlarının tepkisine neden oldu.Geçtiğimiz yıl Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını

Soma davasında ’ifade değişikliği’ gerginliğe yol açtı

Soma davasında tanık olarak dinlenen bir kişi, daha önce savcılığa gaz maskelerinin denetlenmediğiyle ilgili ifadesini değiştirince madenci yakınlarının tepkisine neden oldu.

Geçtiğimiz yıl Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili dava, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. 4'üncü duruşmanın 4'üncü oturumunda 2. tanık olan Tamir Tarama Ekibi'nde usta olarak görev yapan Aydın Öge dinlendi. Öge, facianın ardından ilk alınan ifadesinde gaz maskelerinin çalışmadığı yönünde verdiği ifadeyi değiştirdi. Öge, mahkeme salonunda verdiği ifadesinde, "Ben maske hiç kullanmadım. Bendeki maske 5 yıllık bir maskeydi. Olaydan 6 ay önce maskelere bakım yapılacak dendi. İş çıkışı maskelerimizi teslim ettik. Maskeye bakım yapılıp yapılmadığını bilmiyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı'nın, Öge'nin daha önce gaz maskelerinin kontrol edilmediğiyle ilgili ifadesini hatırlatması üzerine Öge, "Benim çalıştığım dönemde gaz maskelerine 2-3 defa bakım yapıldı" diyerek ifadesini değiştirdi. Mahkeme Başkanı'nın "Şikayetçi misin?" sorusu üzerine Öge şikayetçi olmadığını söyledi. Öge'nin "Şikayetçi değilim" demesi üzerine mahkemede bulunan madenci yakınları tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler