Soma davasında gözyaşları

Soma faciası davasında mağdur maden işçilerinin tanık olarak dinlendiği sırada şehit ailelerinden bazıları fenalık geçirdi. Mahkeme salonu dışına çıkan şehit eşleri, gözyaşlarına hakim olamadı.Bugün 8'inci gününe giren Soma maden kazası ceza davasının 3'ü

Soma davasında gözyaşları

Soma faciası davasında mağdur maden işçilerinin tanık olarak dinlendiği sırada şehit ailelerinden bazıları fenalık geçirdi. Mahkeme salonu dışına çıkan şehit eşleri, gözyaşlarına hakim olamadı.

Bugün 8'inci gününe giren Soma maden kazası ceza davasının 3'üncü duruşmasında faciadan yaralı olarak kurtulan maden işçileri tanık olarak dinleniyor. Mahkeme heyetinin tanık olarak ilk dinlediği isim olan faciadan yaralı olarak kurtulan Bilal Altıntaş'ın olay anını anlatması sırasında çok sayıda maden şehidi ailesi fenalık geçirdi. Mahkeme salonunun dışına çıkan şehit eşleri ve aileleri hıçkırıklar içinde gözyaşları döktüler.

Mahkemede tanık olarak dinlenen Bilal Altıntaş'ın anlattıkları ise adeta kan dondurdu. Kazanın meydana geldiği sırada elektriklerin kesildiğini ve kendilerinin hiçbir şeyden haberi olmadığını anlatan Altıntaş, yoğun duman sonrası gaz maskelerini taktıklarını ve maskelerin 40 dakika soğuk hava üflemesinin ardından küf üflemeye başladığını ve maskeleri çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi. Ocakta haberleşme araçlarının çalışmadığını ve telefonların sadece anayolda olduğunu anlatan Altıntaş, telefonlara ulaşamadıklarını belirtti. Acil durumlarda bir alarm sistemi olduğunu ve bu sistemin 10 kez basılarak çalıştığını sözlerine ekleyen Altıntaş, bu acil durum butonuna da 60 metre kadar uzaklıkta olduklarını ve ulaşamadıklarını söyledi. Amirlerinin talimatıyla 340 nefesliğe gittiklerini anlatan Altıntaş, bu sırada dumandan dolayı bayıldıklarını ve gözlerini açtıklarında saat 21.30 sıralarında kurtarma ekipleri tarafından dışarıya çıkarıldıklarını anlattı.

Altıntaş'ın tanık olarak ifadesinin alınmasına devam ederken, 13 Mayıs 2014 tarihine geri dönen maden şehidi ailelerinden bazıları fenalık geçirerek salon dışına çıktı. Dışarıda gözyaşlarına hakim olamayan yakınlar sağlık ekiplerince sağlık kontrolünden geçirirken ağıtlar yakarak ağladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem