Soğuk havada 5 günlük bebeğini...

Yatsı namazından önce camiyi temizleyen müezzin tarafından bulunan bebek polis tarafından hastaneye götürülerek gözetim altına alındı. Polis son 10 gün içerisinde doğan kız bebeklerin ailelerini tek tek araştırarak vicdansız anneyi arıyor.Edinilen bilgiye

Soğuk havada 5 günlük bebeğini...

Yatsı namazından önce camiyi temizleyen müezzin tarafından bulunan bebek polis tarafından hastaneye götürülerek gözetim altına alındı. Polis son 10 gün içerisinde doğan kız bebeklerin ailelerini tek tek araştırarak vicdansız anneyi arıyor.Edinilen bilgiye göre yatsı namazına hazırlanan Cumhuriyet Mahallesindeki Cumhuriyet Camii müezzini Kadir Gülyiğit(51), cami içini süpürge ile temizledikten sonra camii avlusuna çıktığında masada kutu içerisinde battaniyeye sarılı bebek olduğunu gördükten sonra hemen polise haber verdi.

 Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ilk kontrollerinin ardından bebeği alarak sağlık kontrolünden geçirilmesi için Nazilli Devlet Hastanesine getirdi. Acil serviste ilk kontrolü yapılan kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve yaklaşık 5 gün önce doğduğu belirlendi.

Göbek bağındaki klipsten bebeğin bir sağlık merkezinde doğduğu tespit edilirken, polis ve hastane yetkilileri son 10 gün içerisinde doğan ilçedeki tüm kız bebeklerin ailelerini araştırmaya başladı. Polis ekipleri camide güvenlik kamerasının bulunmaması nedeniyle hastane kayıtlarından son 10 gün içerisinde ilçede doğan 17 kız bebeğin ailelerini tek tek araştırmaya başladı.

Alınan bilgiye göre yapılan kontrollerde bebeğin Nazilli dışından geldiği belirlendi. Polis şimdi bebeğini camiye bırakıp kaçan vicdansız anneyi çevre ilçelerdeki emniyet güçlerine bilgi vererek bulmaya çalışıyor.

“HEM GÜLDÜRDÜ HEM HÜZÜNLENDİRDİ”

Kız bebeğin saat 19.00 sıralarında bulunarak 19.15'de hastaneye getirilmesi ile birlikte hastanede hareketlilik başladı. Kız bebeği görmek isteyen onlarca hastane çalışanı ve hastalar acil servise akın etti. Acil serviste ilk kontrolü yapılan bebek gözlem odasına götürülerek tedavisi için son kontroller yapıldı.

Güvenlik görevlisi bir bayanın kucakladığı ve özel olarak ilgilendiği bebek, kendisi için hazırlanan mamayı hastane personelinin şefkatli kollarında yemeye çalıştı. Gözetim odasında tedavi gören hastalar ve hasta yakınları kendi hastalıklarını unutarak sahipsiz bebeği sevdi. “Ne kadar güzel bir bebek. Hangi cani vicdansız anne kışın ortasında bunu yapabilir. Bu nasıl bir anne, çok yazık” diyerek ailesine sitemde bulunan hasta yakınları duygularını dile getirerek bebeği sevmeye çalıştılar.

“KUTU İÇİNDE BATTANİYEYE SARILI BULDUM”

Yatsı namazı öncesi camii de temizlik yaptığını ifade eden 30 yıllık din görevlisi müezzin Kadir Gülyiğit; “Yatsı namazından önce temizlik yapıyordum. Temizlik yaptığım için süpürgeyi temizlemek için dışarı avluya çıktım. Masada bir kutu gördüm Cuma olduğu için sanırım biri hayır yapacak dedim. Kutuya yaklaştım ve içine baktım, battaniyeye sarılı bebek var. Hemen 155’i aradım. Tahminimce 15-20 dakika içerisinde ailesi buraya bıraktı. Hava soğuk, yağmur da yağıyor.

30 yıldır din görevlisiyim. İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Görünce çok şaşırdım. Namaz vakti olması nedeniyle erken fark ettik. Hava çok soğuk. Biz bile üşüyoruz. Bu çocuğu hangi zihniyet bıraktı anlamıyorum. İnşallah ailesi bulunur ve nedeni öğrenilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler