Şizofren dehşeti 1 polis şehit

TARTIŞTIĞI karısı ve çocuklarını bıçakla evde rehin alan TEDAŞ'ta güvenlik görevlisi olarak çalışan Selim Karabıyık, ikna için gelen polisleri bıçakladı.Kalbinden bıçaklanan 31 yaşındaki polis memuru Suat Orak, Aziziye Araştırma Hastanesi'nde hayatını kay

Şizofren dehşeti 1 polis şehit

TARTIŞTIĞI karısı ve çocuklarını bıçakla evde rehin alan TEDAŞ'ta güvenlik görevlisi olarak çalışan Selim Karabıyık, ikna için gelen polisleri bıçakladı.

Kalbinden bıçaklanan 31 yaşındaki polis memuru Suat Orak, Aziziye Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybederken, sırtından 3 bıçak darbesi alan polis memuru Selçuk Erer, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olay bugün (3 Ocak) saat 10.00'da merkez Aziziye ilçesindeki TOKİ konutlarında meydana geldi. Yeşil Mahalledeki TOKİ konutlarının 4'üncü katında yaşayan ve 5 aydan beri şizofreni teşhisiyle tedavi gören Selim Karabıyık, tekrar hastaneye yatmasını gerektiğini hatırlatan eşine şiddet uyguladı. Bunun üzerine adı henüz belirlenemeyen eşi polisi arayarak yardım istedi. TEDAŞ'ta 1998'den beri güvenlik görevlisi olarak çalışan Selim Karabıyık, polislerin bir anlık dikkatsizliğinden yararlanarak bıçakla saldırdı. Güvenlik görevlisi polis memuru Suat Orak'ı kalbinden, Selçuk Erer'i sırtından bıçakladı. Yaralı polislerden Suat Orak, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesinde tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı ve şehit oldu. Selçuk Erer ise Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Saldırgan Selim Karabıyık olay yerıne gelen ozel hareket timi tarafından gözaltına alındı.

Vali Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ile birlikte Aziziye Araştırma Hastanesi'ne gelerek bilgi aldı. Suat Orak'ın 3 aylık hamile olan eşi Serpil Orak da polis otosuyla hastaneye getirildi. Yanındaki bayan polise "Gazeteciler bizim fotoğrafımızı niye çekiyor?" diyen Serpil Orak, eşinin ölüm haberiyle yıkıldı. Aziziye Polis Merkezindeki meslektaşları Suat Orak'ın şehit olduğu haberiyle gözyaşlarını tutamadı. 

Vali Sebahattin Öztürk, saldırganın şizofreni hastası olduğunu, polis memurlarına hastaneye götürülmek istendiği sırada saldırdığını bildirdi. Vali Öztürk, "Tedbirsizlik sonucu bıçakla saldırıyor. Bir polis memurumuz şehit oldu. Diğerinin sağlık durumu iyi. Çok üzücü bir olay. Anlaşılan polisler boş bulunmuş" dedi. 

Öte yandan TEDAŞ Müessese Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu, Selim Karabıyık'ın 14 yıldan beri kurumda güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, rahatsızlığından haberdar olmadığını bildirdi.

SÜREKLİ BIÇAKLA GEZİYORMUŞ
Aziziye ilçesinde polis memurları Suat Orak'ı öldürüp Selçuk Erer'i de yaralayan güvenlik görevlisi evli ve 2 çocuk babası Selim Karabıyık'ın sürekli bıçakla gezdiği öne sürüldü. Karabıyık'ın lise 2'nci sınıfa giden yakını Fatih Sekmen ise, "Sürekli cebinde bıçakla gezerdi. Eve gelen polisleri de o bıçağı ile yaraladı. Kalbinden aldığı bıçak darbesi ile yaralanan polise ilk müdahaleyi evin önünde olaydan sonra gelen polisler yaptı. Selim ağabeyi tedavi görüyordu. Can güvenliği olmadığı için bıçakla gezdiğini söylüyordu. Hastanede geçen yaz tedavisini yarım bırakıp kaçmıştı. Polisleri karşısında gördüğü için panik yapmış. İki çocuğu var biri 4 diğeri 7 yaşında" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem