"Sizi Çevik Kuvvet'e süpürtürüm..."

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde açlık grevi yapan mahkumlara destek için yürüyen pankartlarla yürüyen BDP'li milletvekillerine Diyarbakır Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli, "Kaldırıma çıkmazsanız sizi çevik kuvvete süpürtürüm" dedi. BDP'li Nur

"Sizi Çevik Kuvvet'e süpürtürüm..."

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde açlık grevi yapan mahkumlara destek için yürüyen pankartlarla yürüyen BDP'li milletvekillerine Diyarbakır Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli, "Kaldırıma çıkmazsanız sizi çevik kuvvete süpürtürüm" dedi. BDP'li Nursel Aydoğan, "Bizi kimse süpürtemez" diye tepki gösterdi.

Türkiye'nin birçok cezaevinde 44 gün önce İmralı'daki Abdullah Öcalan ile avukatlarının görüştürülmediği gerekçesiyle açlık grevine giren ve sayıları 680'e ulaşan PKK ve KCK davalarında yargılanan tutuklu ve hükümlüler bir kısmının sağlık sorunlarının baş gösterdi.
 
Açlık grevine girenlerin sağlık durumuna dikkat çekmek ve destek vermek için Diyarbakır'da aralarında BDP'li milletvekillerinin de bulunduğu 500 kişilik bir grup, parti binasından 300 metre ilerisindeki Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne yürümek istedi.
 
BDP'li milletvekilleri Emine Ayna, Nursel Aydoğan ile AP eski Milletvekili Feleknaz Uca ellerindeki, "Susmak ölüme ortak olmaktır" pankartıyla yürüdü. Polis, grubun önünü keserek yürümelerine izin vermedi. BDP'li yöneticiler ve polis arasında yapılan görüşmelerin ardından yürüyüşe izin verildi.
 
"SÜPÜRTÜRÜM SİZİ"
 
Yürüyüş sırasında BDP'li grup caddede yürümeye başlayınca polis müdahale etti. Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli, BDP'li milletvekillerin elinde bulunan pankartı tutarak kaldırıma doğru ittirdi. Grubun kaldırıma çıkmasını isteyen Emniyet Müdürü Hançerli, "Biz sizinle böyle konuşmamıştık. Kaldırımdan yürüyecektiniz. Kaldırımdan yürümezseniz çevik kuvvete süpürtürüm sizi" dedi. BDP'li Aydoğan, "Bize nerede yürüyeceğimize karar veremezsin.
 
Biz barış için yürüyoruz. Hiç kimse bizi süpürtemez" diye tepki gösterdi. Kısa süreli tartışmanın ardından polis grubun yürümesine izin verdi.
 
SORUN ÇÖZÜLMEZSE BİR ARADA YAŞAM ZORLAŞIR"
 
Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde polis ablukası altında konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Kürtlerin 30 yıldır bayramlarını kutlayamıyor. Cezaevindeki tutukluların talepleri karşılanmazsa sayı her geçen gün artacaktır. Tutukluların talepleri karşılanırsa Türkiye'de barışın önü açılacaktır. Kürt sorunu çözülmezse, halkların bir arada yaşaması güçlenecektir. Açlık grevleri olumlu sonuçlanırsa ölümlerde son bulacaktır" dedi.
 
"ADALET BAKANININ GİRİŞİMİ ÖNEMLİ"
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Sincan F Tipi Cezaevine yaptığı ziyareti de değerlendiren BDP'li Aydoğan, "Geçte olsa bu sesin duyulması ve yapılan ziyaret önemlidir. Parti olarak yapılan görüşmeyi önemsiyoruz. Ancak görüşme sonrası Adalet Bakanının yaptığı açıklamalar yeterli değildir.
 
Açlık grevini bırakmaları için somut bir adım atılmadı. AKP Kürt sorununu hep erteliyor. Hükümet net bir tavır sergilemeli. Bakanının cesaretle diyalog girişimlerini sürdürmeli ve acilen çözüm bulmalı. Bunu yapabileceğine inanıyorum" diye konuştu.
 
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler