Siyasileri Atatürk’e şikayet ettiler

Edirne’de bir grup Roman vatandaş, Atatürk anıtında bir araya gelerek, sadece seçim öncesinde hatırlandıkları için şikayette bulundu. Kendilerinin Roman olmadığını Çingene olduğunu dile getiren vatandaşlar, siyasilerin kendilerine seçim öncesi değil her z

Siyasileri Atatürk’e şikayet ettiler

Edirne’de bir grup Roman vatandaş, Atatürk anıtında bir araya gelerek, sadece seçim öncesinde hatırlandıkları için şikayette bulundu. Kendilerinin Roman olmadığını Çingene olduğunu dile getiren vatandaşlar, siyasilerin kendilerine seçim öncesi değil her zaman sahip çıkmalarını istediklerini dile getirdi.

Atatürk heykeli önünde toplanan vatandaşlar, pankart ve Türk bayrağı açarak, basın açıklaması yaptı. Menzilahır, Küçükpazar, Papazoğlu, Araplar Bayırı, Gazimihal, Yeniimaret, Karaağaç, Yıldırım ve Çavuşbey Mahalle sakinleri adına basın açıklamasını Menzilahır Mahallesi sakini Bülent Örs okudu.

Örs, "Bizler Orta Asya’nın Çungarya bölgesinden göç ederek dünyanın dört bir yanına göçle yayılmış Türk soylu insanlarız. Bizler için ’Hindistan kökenli olabilirler’ tabiri kullanmışlarsa da bizim Hindistan ile bir alakamız olmayıp, biz orta Asya’nın Çungarya bölgesinden göç eden Çingeneleriz" dedi.

Bugüne kadar horlandıklarını öne süren Örs, "Sayın büyük Atamız. Bizler bugüne kadar hep horlandık, itildik, kakıldık. Ülkemiz yöneticileri bizlere hiç sahip çıkmadı. Bizleri günlük verilen harçlıklar ile başlarından savdılar. Bizlere dilenci muamelesi yapılmasını istemiyoruz. Bizlere köklü sahip çıkılmasını istiyoruz. Bizlerin çoğunun ya evi yok, ya da yaşanabilir bir evi yok. Birçoğumuz cahiliz. Okuma yazma bilmeyenlerimiz dahi bulunmakta. En önemlisi geçimimizi sağlayacak bir iş sahibi değiliz. Yöneticilerimiz seçimden seçime oylarımız için bizleri hatırlayıp ziyaretimize gelmekte. Ziyaretlerinde bol vaatlerle bizlerin oylarını alıp seçildikten sonra bizleri unutmaktalar.

Bugüne kadar hiçbirisi vaadini tutup bizlere sahip çıkmadı. Bizler yaşanabilir ev istiyoruz. Mesleki ve kültürel yönden eğitilmek istiyoruz, üretip satarak aile geçimimizi karşılamak istiyoruz. Edirne gibi fevkalade konumda olan bir şehirde yaşıyoruz. Komşu il İstanbul 16 milyon gibi bir tüketim nüfusuna sahip. İstanbul için her yönden bir üretim merkezi olabiliriz. Yunanistan ve Bulgaristan sınır komşu ülkeler. Onların talepleri doğrultusunda üretim yapabiliriz. Balkan ülkeleri ve Avrupa ülkeleri yolu üzerindeyiz. Bu ülkeler için araştırma yapılarak talepleri doğrultusunda üretim yapabiliriz. Evet, böyle imkanlara sahip bir ilde yaşamamıza rağmen bizlerin geçim sıkıntısı had safhalarda. Hatta Edirne, il bazında göç veren illerimizden biri" ifadelerini kaydetti.

Kendilerinin eğitildiği takdirde Edirne’nin göç alan bir il olabileceğini söyleyen Örs, "Ne yazık ki seçimlerden sonra unutulduğumuz için sürünmeye ve horlanma mahkumiyetimiz devam ediyor. Sayın Atam, Mustafa Kemal Atatürk bütün idareci ve yöneticilerimizi bizlere sahip çıkmadıkları için size şikayet ediyoruz. Başka çaremiz kalmadı. Sizin, idareci ve yöneticilerinizin rüyalarına girerek onlara taleplerimizi yerine getirmeleri için gerekli talimatı vererek mağduriyetimizin giderilmesinin sağlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler