Sivil imamla emniyet uzantılarının irtibatı kanıtlandı

Şanlıurfa'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında başlatılan idari ve adli soruşturmalarda "sivil imam" ile emniyetteki yapılanmanın irtibatı kanıtlandı.Şanlıurfa'da, Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) yönelik operasyonda emniyet müdürü, sivil imam, şu

Sivil imamla emniyet uzantılarının irtibatı kanıtlandı

Şanlıurfa'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında başlatılan idari ve adli soruşturmalarda "sivil imam" ile emniyetteki yapılanmanın irtibatı kanıtlandı.

Şanlıurfa'da, Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) yönelik operasyonda emniyet müdürü, sivil imam, şube müdürü ve ihraç edilen 4 polisin de arlarında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gerçekleşen operasyonda, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Kubilay Güngör, cemaat imamı olduğu belirtilen ve Gaziantep'te görevli rehberlik öğretmeni "Mustafa" kod adlı Fatih K, Şube Müdürü Taner K, ihraç edildiği belirtilen polis memurları Tugay P, Özcan G, Kamil K, Murat K gözaltına alındı. Şahısların 6-7 Ekim Kobani olayları öncesi KOM Şube Müdürlüğünün plaka tanıma sistemini kullanmak için Muhabere Şube Müdürlüğüne gönderdiği resmi yazıyı kasten işleme koymadıkları tespit edildi. Şahısların cemaat imamı olduğu, belirtilen rehberlik imamı "Mustafa" kod adlı Fatih K'dan talimat aldıkları öne sürüldü. Cemaatin sohbet ve toplantılarına katılan ve ismi açıklanmayan 2 polisin itirafı üzerine ortaya çıkan olaylarda, polislerin ifadelerinin de tutanakları geçmesi sebebiyle FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ilk kez sivil imamla emniyetteki yapılanmanın irtibatının kanıtlanmış oldu. İtirafçı kapsamında soruşturması süren polislerin, "talimatı "Mustafa" kod adlı ve sivil imam olarak bilinen Fatih K'dan alınan talimatlarla plaka tanıma sistemini kullanılmasına izin vermedikleri" yönündeki ifadelerinin tutanaklarda yer aldığı belirtildi.

Öte yandan Ankara'dan gelen müfettişlerin raporu doğrultusunda idari yönden başlatılan soruşturma kapsamında 6 polis silahları alınarak meslekten ihraç edilmiş, şube Müdürü Taner K. açığa alınmış, Emniyet Müdür Yardımcısı Kubilay G. de Zonguldak'a tayin edilmişti.. Emniyet Müdürü Zonguldak'ta, açığa alınan Şube Müdürü Taner K. ise Şanlıurfa'da, ihraç edilen 4 polis memuru da evlerinde gözaltına alındı. Olayla ilgili ihraç edilen 2 polisin de aramalarına devam ediliyor.

Gözaltına alınan şahıslar, sorgularının ardından "FETÖ üyesi olmak, örgüt faaliyeti kapsamında kendilerine verilen devlet imkanını, örgüt lehine ve amaçları doğrultusunda kullanma" suçlamasıyla adli makamlara sevk edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem