Sivas’ın ’Atatürk’ü bu kadar oldu

Sivas Kongresi'nin 96'ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk'ün, kongre döneminde Erzurum'dan Sivas'a gelişi temsili olarak canlandırıldı.4 Eylül Sivas Kongresi'nin 96'ıncı yıldönümü kentte çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Sivas’ın ’Atatürk’ü bu kadar oldu

Sivas Kongresi'nin 96'ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk'ün, kongre döneminde Erzurum'dan Sivas'a gelişi temsili olarak canlandırıldı.

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 96'ıncı yıldönümü kentte çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Mustafa Kemal Atatürk'ün 2 Eylül 1919'da Erzurum'dan Sivas'a gelirken halk tarafından karşılanmasını temsilen her yıl olduğu gibi bu sene de karşılama programı yapıldı. Sivas Valiliği tarafından organize edilen temsili karşılama programı Aksu Parkı önünde gerçekleştirildi. O dönem Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'dan Sivas'a gelirken bindiği tarihi otomobile, dönemi temsil eden askerlerde eşlik etti. Vali Alim Barut, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celalettin Sağır, İl Jandarma Komutanı Bektaş Aslan, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer il protokolü tarafından karşılanan temsili heyet, Atatürk Caddesi güzergahından halkı selamlayarak kent meydanına doğru hareket etti. Yol boyunca Atatürk'ü canlandıran ve benzerliğiyle dikkat çeken tiyatro sanatçısı Orkun Gülşen, karşılamaya gelen halkı ve binalardan sevgi gösterilerinde bulunanları selamladı. Yürüyüş, Sivas Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi önünde son buldu.

Temsili Atatürk'ü canlandıran Orkun Gülşen ile il protokolü Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşlarda temsili Atatürk'e yoğun ilgi gösterdi.

Sivas’ın ’Atatürk’ü bu kadar oldu

Sivas’ın ’Atatürk’ü bu kadar oldu

Sivas’ın ’Atatürk’ü bu kadar oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler