Sivas ta paralel yapı soruşturması

Sivas'ta 'paralel yapı' şüphelileri sağlık kontrolünden geçirildi      SİVAS'ta 'paralel yapı' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi. Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Müdacale Şube Müdürl

Sivas ta paralel yapı soruşturması

Sivas'ta 'paralel yapı' şüphelileri sağlık kontrolünden geçirildi

 

 

 SİVAS'ta 'paralel yapı' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi.


Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Müdacale Şube Müdürlüğü'nün şikayet üzerine dün başlattığı operasyonda, Sivas'tan 10, İstanbul, Ankara ve Erzincan'dan ise 1'er kişi olmak üzere toplam 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltılar arasında bulunan iş adamları ve dernek yöneticilerinin, hayırsever vatandaşların dini duygularını istismar ederek arsalarını 'paralel yapı'ya ait kuruluşlara aktardıkları öne sürüldü. Ayrıca gözaltındakilerin imam hatip derneği ve bazı derneklerin yönetimlerine sızarak bu derneklere ait arsaları da yapılanmalarındaki kuruluşlara tahsis ettikleri, bazı kişileri ise bağışa zorladıkları iddia edildi. Gün boyu emniyet müdürlüğündeki sorguları devam eden şüpheliler, akşam saatlerinde Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından otobüsle yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Operasyon kapsamında dün 'paralel yapılanma'ya ait olduğu öne sürülen dershanelerde polis ekipleri tarafından inceleme yapılarak bazı belgelere el konulmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler