Sit alanları yeniden belirleniyor

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, doğal sit alanlarının yeniden belirlenmesi, tespiti ve tescili konusunda çalışma başlattıklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'deki bin

Sit alanları yeniden belirleniyor

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, doğal sit alanlarının yeniden belirlenmesi, tespiti ve tescili konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'deki bin 273 kayıtlı doğal sit alanında flora, fauna ve endemik türler açısından yaptığı değerlendirme kapsamında sit alanları yeniden belirleniyor.

Doğal sit alanlarının sahip oldukları flora, fauna ve endemik türler açısından yeniden değerlendirilmesi gerektiğini, bazı alanların özelliklerini kaybetmesine rağmen hala sit alanı olduğunu vurgulayan İyimaya, farklı özelliklere sahip bazı alanların ise koruma altında bulunmadığını ifade etti.

 İyimaya, yapılan çalışma ile bin 273 kayıtlı doğal sit alanının yeniden değerlendirildiğini, yeni alanlar tespit edileceğini söyledi.

 

  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem