TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den üzücü haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Önder, çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün saat 16.10’da hayata gözlerini yumdu.
YOĞUN BAKIM SÜRECİ ACI SONLA TAMAMLANDI
15 Nisan gecesi kalp krizi geçiren Önder, ambulansla hastaneye kaldırılmış, yolda iki kez kalbi durmuştu. Hastaneye şuuru kapalı ve kalp-akciğer masajı eşliğinde getirilen Önder'e “Aort Diseksiyonu” tanısı konulmuş, acil olarak Bentall prosedürü (aort kapak ve çıkan aort değişimi) ile birlikte tek damar bypass ameliyatına alınmıştı.
Yaklaşık 12 saat süren zorlu operasyonun ardından yoğun bakım ünitesine alınan Önder, kalp destek cihazı (ECMO) ve kapsamlı tıbbi tedavi altında izlenmeye başlanmıştı. İlk günlerde sağ kalpte sınırlı da olsa kasılma gözlemlenmiş, doktorlar umut verici gelişmeler olduğunu aktarmıştı. Ancak ilerleyen günlerde tablo ağırlaştı. Özellikle nörolojik durumu hızla kötüleşen Önder’in reflekslerinde ciddi azalma gözlemlendi.
HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ
Tedavisinin 18. gününde yaşamını yitiren Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumuna ilişkin hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Sayın Sırrı Süreyya ÖNDER, 15 Nisan 2025 tarihinde saat 22.41’de şuuru kapalı, solunum ve kardiyak arrest tablosunda kalp-akciğer masajı eşliğinde hastanemize getirildi. Kendisine ‘Aort Diseksiyonu’ tanısıyla Bentall operasyonu ve tek damar bypass ameliyatı uygulandı. Yoğun bakım ünitesinde ECMO desteği ve yoğun tıbbi tedavi ile hemodinamik stabilitesi sağlandı. Ancak hastanın nörolojik durumu giderek kötüleşti ve çoklu organ yetmezliği gelişti. Sayın Önder, 3 Mayıs 2025 tarihinde saat 16.10’da hayatını kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun.”
Tüm Yorumlar (14)
Makili Ali
1 yıl önceAllah rahmet eylesin. kötü yorum yazanlarinda allah bildigi gibi yapsin
Miccoli
1 yıl önce3 Mayıs Türkçülük günümüz kutlu olsun
vfore
1 yıl önceGüzel insanlar zamansiz çekip gidiyor.
FDG
1 yıl önceİnandığı dava uğruna hayatını adayan güler yüzü ve mütevaziligiyle Türkiye siyaseti ve düşünce hayatında önemli bir yeri olan Önder e Allah tan rahmet diliyorum. En onemlisi de Volkan Konak in mezarına gidemeden yanina gitmiş oldu. Mekanı cennet olsun
VAKFIKEBİRLİ BOZKURT (( A-POLİTİK ))
1 yıl önceNasıl yorum yazmalıyım ? Hz Peygamberimizin “ ölenlerinizi hayırla yadediniz “ Hadis-i Şerifini biliyorum..Ama Anne karnındaki çocuğunun daha doğumunu görmeden Kahpe pusularda şehadete yürüyen Kahraman Asker Polis ve Korucularımızı da biliyorum..Ya Mezarlık ziyaretlerinde Yürümeyi öğrenen Şehid evladlarınıda biliyorum..Peki bu Merhum hangi taraftaydı ? KAHPE PUSULARIN ATILDIĞI TARAFTA..EY S.SÜREYYA EFENDİ..ŞEHİT AİLELERİMİZ NE DİYORSA BEN 1000 KATINI DİYORUM..nokta
Turgay
1 yıl önceSiyasetini beğenmeyebiliriz ama bu arkasından rahmet dilememize engel değil.
Tursun
1 yıl önceHiçbir yakının şehit oldumu .Allah affeder bendeğil ve hiçbir haine acımam kardeşimin kanı elinde olan kimseye acımam .
Hacı
1 yıl önceNe yani sizin gibilerin yüzünden terör destekcilerine olumsuz yorum yapamayacakmıyız hamile eşine erik alırken eşinin yanında katledilen askeri hatırladınızmı veya başucumuzdaki Eren Bülbülü bunlar gibi niceleri
Hacı
1 yıl önceÖcalan babamdır diyen birisi idi ateşi bol olsun sevenlerinide yanına alsın inşallah
Futboldan soğuyan adam
1 yıl önceDiline sağlık yüce yürekli Bozkurt
Miraç
1 yıl önce3 mayış Türkçüler günü kutlu olsun … Yaşasın Büyük Türk milleti … Ne mutlu Türküm diyene…
Ali Beyoğlu
1 yıl önceSiyasetin Kazım Koyuncu idi Mekanın cennet olsun güzel insan
Vatandaş
1 yıl önceBu millete silah doğrultanları ve onlara destek olanları savunanlara bu millet rahmet dilemez
Vatandaş
1 yıl önceBazıları çok değişti cani katil apo ölürse artık peşinden hstim de okuyup dualar ederler.