Şırnak'ta hareketlilik sürüyor!

PKK'lıların kaçış ve geçiş noktalarına jandarma özel harekat timleri konuşlandırılırken, operasyonlara zaman zaman havadan Süper Kobra helikopterleri de destek veriyor.Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında geçen perşembe günü çıkan ve 13 askerin şehit ed

Şırnak'ta hareketlilik sürüyor!

PKK'lıların kaçış ve geçiş noktalarına jandarma özel harekat timleri konuşlandırılırken, operasyonlara zaman zaman havadan Süper Kobra helikopterleri de destek veriyor.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında geçen perşembe günü çıkan ve 13 askerin şehit edildiği 7 askerin yaralandığı çatışmadan sonra bölgedeki askeri hareketlilik ve önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Şırnak' ın Küpeli Dağı kırsalında 4 gün önce başlatılan operasyonlar aralıksız devam ederken, operasyon bölgesine askeri sevkıyatlar ise sürüyor. Sevkıyatlar arasında seyyar mutfakların da bulunması dikkat çekti. Bölgedeki operasyonların, özellikle Kırkkoyun, Görmeç, Alkemer ve Gündoğdu bölgelerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

Jandarma Özel Harekat timleri, PKK'lı teröristlerin Küpeli'den Cudi'ye ve oradan Kuzey Irak'taki kamplara gidişte kullandığı geçiş noktalarını tutarken, operasyona zaman zaman Kobra ve Süper Kobra helikopterlerin de havadan destek verdiği görüldü.

Bölgede askeri hareketlilik ve operasyonlar sürerken, olası mayınlı tuzaklara karşı her gün rutin olarak Cizre- Güçlükonak, Cizre- Şırnak ve Şırnak- Beytüşebbap arasındaki karayollarında askerlerin mayın arama ve tarama faaliyetlerinin de sürdüğü belirtildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler