Şırnak'ta çatışma: 12 PKK'lı öldü

Ağır silahlarla Irak'tan sızmaya çalışan PKK'lı grupla güvenlik güçleri arasında büyük çatışma yaşandı.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, son günlerde terör örgütünün, Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine yönelik taciz ve sızma eylemlerinin y

Şırnak'ta çatışma: 12 PKK'lı öldü

Ağır silahlarla Irak'tan sızmaya çalışan PKK'lı grupla güvenlik güçleri arasında büyük çatışma yaşandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, son günlerde terör örgütünün, Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine yönelik taciz ve sızma eylemlerinin yoğunlaştığı, Nisan ayı başından itibaren bu tarzda 13 eylem yapıldığı, eylemlerde zayiat meydana gelmediği belirtilirken şu bilgiler aktarıldı:

 

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

"12/13 Mayıs 2011 gecesi, Şırnak ili Uludere ilçesi güneyinde, Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir üs bölgesine hudut ötesinden yaklaşan kalabalık bir terörist grup tarafından sızma teşebbüsünde bulunulmuştur. Üs bölgesinde bulunan güvenlik güçleri tarafından sızma teşebbüsünde bulunan teröristlerin tespit edilmesi sonucu, teröristlerle sıcak temas sağlanarak bulundukları mevkiler destek silahları ile ateş altına alınmıştır.

 

ÖZEL BİRLİKLE BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Sızma teşebbüsünde başarısız olan teröristlerin kaçış istikametleri, bölgeye sevk edilen silahlı helikopterler ve üs bölgesinde bulunan destek silahları ile ateş altına alınmış, aynı zamanda bölge özel birliklerle de takviye edilmiştir. Aralıklarla devam eden çatışmalar sonucu 5 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

Genelkurmay Başkanlığı öldürülen PKK'lılarla birlikte 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, tüfeğe ait 15 şarjör, 450 mermi, 2 Biksi makineli tüfek, tüfeğe ait 300 mermi, 4 RPG-7 roketatar, 26 RPG-7 roketatar mühimmatı, 30 RPG-7 roketatar sevk fişeği, 1 Doçka uçaksavar silahı, silaha ait 250 mermi, 39 el bombasının ele geçirildiğini bildirdi.

 

İKİNCİ ÇATIŞMA

Genelkurmay Başkanlığı 13-14 Mayıs 201 gecesi Şırnak'ın Uludere ilçesi güneyindeki Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir başka üs bölgesine de sınır ötesinden yaklaşan teröristler tarafından taciz ve sızma girişiminde bulunulduğunu açıkladı. Açıklamada, şöyle devam edildi:

 

SIZMA TEŞEBBÜSÜ FARK EDİLDİ

"Sızma teşebbüsünün erkenden farkedilmesi sonucu bölücü terör örgütü mensupları ile çatışma çıkmış, bölgedeki unsurlar silahlı helikopter ve birliklerle takviye edilmiş, çıkan çatışma sonucu 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Her iki çatışmada da güvenlik güçlerinde herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler