Şırnak ve Cizre'de operasyon

Şırnak ve Cizre'de KCK'ya yönelik operasyon düzenlendi.

Şırnak ve Cizre'de operasyon

Güvenlik güçleri, Kürt siyasetçilerine yönelik bir soruşturma kapsamında, Şırnak ve çevresinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyon, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) soruşturmasının bir parçası olarak düzenlendi. Diyarbakır'dan Şırnak'a iki otobüs dolusu çevik kuvvet ekibi gönderildiği bilgisi de operasyonun büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) binaları başta olmak üzere birçok adres polis tarafından didik didik arandı. Parti binalarında ve evlerde yapılan aramalarda, bilgisayar kayıtları ve çeşitli belgeler ele geçirildi. Toplanan bu materyaller, polis araçlarına yüklenerek emniyete taşındı. Operasyonlar sırasında 55 kişi gözaltına alındı, bunlar arasında Şırnak Belediye Meclis üyeleri ve BDP'nin önemli yöneticileri de vardı.

BDP Şırnak İl Başkanı, Şırnak il merkezinde 35 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Parti binasında yapılan aramalar sırasında, sabahın erken saatlerinde emniyet güçleri tarafından her köşe didik didik arandı, ancak aranan bazı belgeler ve materyaller bulunamadı.

Operasyonların ardından Cizre'de esnaf dükkanlarını kapattı, BDP binası önünde toplanan kalabalık polis tarafından gaz bombası kullanılarak dağıtıldı. Cudi ve Nur Mahalleleri'nde ise protesto eylemleri yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem