Şirketlere ''borsa'' talimatı!

Hisse senetleri İMKB'de işlem görmeyen Kurul kaydındaki 84 şirketin hisse senetlerinin, İMKB tarafından belirlenecek Pazar veya Platformda işlem görmesine karar verildi. Söz konusu şirketlerden 23'ünün eksiklerinin ivedilikle tamamlanması gerektiği konusu

Şirketlere ''borsa'' talimatı!

Hisse senetleri İMKB'de işlem görmeyen Kurul kaydındaki 84 şirketin hisse senetlerinin, İMKB tarafından belirlenecek Pazar veya Platformda işlem görmesine karar verildi. Söz konusu şirketlerden 23'ünün eksiklerinin ivedilikle tamamlanması gerektiği konusunda bilgilendirilmeleri kararlaştırıldı.

2012 yılının İMKB'de halka arzlar için verimsiz geçeceği yönündeki beklentilere karşılık SPK'nın haftalık bülteninde yer alan bu kararlar, "Halka arz seferberliğine tam gaz devam girişimi" şeklinde yorumlandı.

Dün Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı Atilla Köksal, 2012'de halka arzların kesintiye uğrayacağını, halka arz yapmayı planlayan şirketlerin hayal kırıklığına uğrayabileceğini söylemişti.

23 ŞİRKETE UYARI

Esasları İMKB tarafından belirlenecek Pazar veya Platformda işlem görme yerine İMKB'nin diğer pazarlarında işlem görme planları hakkında Kurula bilgi vermeleri ve bu amaçla kendilerine ek süre verilmesi talepleri nedeniyle de Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Pazarlama San. ve Tic. A.Ş, Gediz Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş, Hes Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş, Kombassan Holding A.Ş, Kombassan Sanayi Ticaret ve Yatırım Holding A.Ş, Yimpaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Yimpaş Holding A.Ş ve Yimpaş Yozgat İhtiyaç Maddeleri Paz. ve Tic. A.Ş'nin 30 Haziran 2012 tarihine kadar, İMKB İkinci Ulusal Pazarda işlem görmek veya fiili halka arz yapmak için Kurula veya İMKB'ye başvuru yapmaları gerektiği, aksi takdirde esasları İMKB tarafından belirlenecek Pazar veya Platformda işlem görmeye başlamaları gerektiği konusunda bilgilendirilmeleri kararlaştırıldı.

10 ŞİRKET "HAYIR" DEDİ

Söz konusu pazar veya platformda işlem görmek istemeyen şirketlerden, ortaklık yapıları ve finansal durumlarıyla Kurul'a yaptıkları Kurul kaydından çıkma başvuruları da dikkate alınarak; Artaş Madencilik İnşaat Taahhüt İnşaat Malz. Nakl. San. ve Tic. A.Ş, Balpaş Balıkesir Pamukçu Termal Turizm ve Ticaret A.Ş, Belköy Antalya Beldibi Turizm Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş, Besaş Birleşik Esnaf ve Sanat. Gıda Tem. ve Tekel Ürn. San. ve Tic. A.Ş, Besaş Bursa Ekmek Sanayi ve Ticaret A.Ş, Gimat Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Gönen Kaplıcaları İşletmesi A.Ş, Güneyce Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş, Karaman Yem ve Un Gıda Sanayi Ticaret A.Ş ile Yenice Gıda Sanayi A.Ş'nin, Kurulun 3 Haziran 2011 tarihli Kararı kapsamından çıkarılmalarına karar verildi.

11 ŞİRKETE "HİSSEDARLARA ÇAĞRI" ŞARTI

Kurulun aynı Kararı kapsamındaki şirketlerden; Asya Meyve Suyu ve Gıda Sanayi A.Ş, Bilfar Holding A.Ş, Bin-Nur Un İrmik Fabrikası Ticaret ve Sanayi A.Ş, Çamsan Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş, Çumpaş Çumra Pat. ve Zirai Ür. Değ. San. A.Ş, Ege Sağlık Tesisleri ve Eğitim Müesseseleri A.Ş, Karesi Enerji A.Ş, Karsusan Karadeniz Su Ürünleri Sanayii A.Ş, Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş, Kopaş Kozmetik Pazarlama ve Sanayi A.Ş ile Yozgat Kraft Torba Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, ortaklık yapıları ve finansal durumları dikkate alınarak, çağrıda bulunacak ortaklar dışındaki pay sahiplerine çağrıda bulunulması sonrasında yapılacak Kurul kaydından çıkma başvurusunun Kurulca değerlendirmeye alınacağı, aksi takdirde esasları bu pazar veya platformda işlem görmeye başlamaları gerektiği ve belirtilen sürenin sonunda Kurula başvurmayan şirketler hakkında sermaye piyasası mevzuatına aykırılıktan dolayı cezai işlem tesis edilebileceği hususlarında bilgilendirilmelerine karar verildi.

8 ŞİRKET İÇİN, "SERMAYE PİYASASINA KATKISI OLMAZ" KARARI

Şirket paylarının borsada işlem görmesinin şirket esas sözleşmelerindeki çeşitli bağlamlar nedeniyle sermaye piyasalarına bir katkısı olmaması nedeniyle de Ak-Tur Turizm ve Endüstri A.Ş, Ar-Tur Turizm Endüstri A.Ş, Deniz Kılavuzluk A.Ş, Esgimtaş Esnaf ve Sanatkarlar Gıda ve İht. Mad. Temin Ted. San. ve Tic. A.Ş, İstanbul Halk Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş, Kuyumcukent İşletme A.Ş, Özulaş Toplutaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Yeni İstanbul Halk Otobüsleri Ticaret A.Ş'nin, Kurulun 3 Haziran 2011 tarihli Kararı kapsamından çıkarılmaları kararlaştırıldı.

SPK'nın 3 Haziran tarihli toplantısında, hisse senetleri İMKB'de işlem görmeyen Kurul kaydındaki 84 şirketin hisse senetlerinin İMKB tarafından belirlenecek Pazar veya Platformda işlem görmesine karar verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler