Şirince böyle zulüm görmedi!

 Maya takvimine göre bugün kopacağı iddia edilen ‘kıyamet’te kurtulacak sayılı yerlerden olduğu söylenen Şirince, film platosuna döndü. Köyde iki adımda bir yerli ya da yabancı kanallar ve ajansların TV kameraları, muhabirlerine rastlanıyor. Köyün en mutl

Şirince böyle zulüm görmedi!

 

Maya takvimine göre bugün kopacağı iddia edilen ‘kıyamet’te kurtulacak sayılı yerlerden olduğu söylenen Şirince, film platosuna döndü. Köyde iki adımda bir yerli ya da yabancı kanallar ve ajansların TV kameraları, muhabirlerine rastlanıyor. Köyün en mutlusu Milli Piyango satıcısı Orhan Sarıpınar. Sarıpınar, ''Kıyamete beş kala bu biletleri alın, zengin olun'' diyerek bilet satıyor.
 
VE beklenen gün geldi. Son 24 saattir  Şirince tam anlamıyla tarihi anlarını yaşıyor. Kıyametten kurtulacak iki yerden biri olması, Maden Dağı’na dev geminin inmesi, İsa’nın dönüp buradakileri kurtaracak olması efsanelerinin dışında köy iki gündür film platosu gibi. 
 
225 haneli, 650-700 yatak kapasiteye sahip köyde iki adımdan birinde TV kameraları ve gazeteciler etrafı sarmış durumda. Neredeyse köy nüfusunun yarısı kadar; 247 basın mensubu akreditasyonu yapılmış. Akreditasyonlar sürerken bu sayının 400’e çıkması beklendiği, özellikle yabancı basının akredite olmak için hala belediyeye başvurduğu belirtiliyor. Jandarma ve zabıta ekipleri de dün sabah itibarı ile köşe başlarında nöbet tutup, devriye gezmeye başladı. Köyde 150 jandarmanın yanı sıra sivil ekipler de görev yapıyor. Şirince İlköğretim Okulu bahçesinde ise 3 ambulans takviyesi bekletilirken, UMKE de buraya konuşlandı. 400 kişinin çalıştığı Selçuk Belediyesi ise 200’e yakın personelini Şirince’ye gönderdi. Vergi ve sigara denetmenlerine de sokaklarda sıkça rastlamak mümkün. İşletmelere göz açtırmıyorlar. Şirinceli bir esnaf seslenip dert yanıyor; “Şirince Şirince olalı böyle zulüm görmedi!”
 
KIYAMET ONA GÜLDÜ
 
Esnaf ve köy halkı bu durumdan artık sıkıldıklarını, röportajlar nedeniyle siftah yapamadıklarından yakınırken köyün en mutlusu Milli Piyango satıcısı Orhan Sarıpınar. Basın mensupları bile Sarıpınar’dan bilet almak için sıraya giriyor. Çocukluğundan bu yana Şirince’de yaşadığını ve köyün tek biletçisi olduğunu söyleyen Sarıpınar’ın adı “Kıyamet Biletçisine” çıkmış. Sarıpınar, “Pozitif bilet bunlar. Bir tek siz zengin olacaksınız. Kıyamete beş kala bu biletleri alın, zengin olun” diyerek umut dağıtıyor.
 
Köyün hocası 4 gündür yok
 
ŞİRİNCE imamı Serhan Özvardar hafta başından bu yana köyde değil. Görüş almak isteyen gazeteciler elleri boş dönüyor. Özvardar yerine müezzin namaz kıldırıp, ezan okuyor. Selçuk Müftüsü İsmail Saltu, Özvardar’ın bir cenazesi olduğu için köyde bulunmadığını tahmin ettiğini söylerken, bugün cuma hutbesini kendisinin vereceğini ve cuma namazını da kıldıracağını ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler