Sıradaki bayrak kimin?

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırındaki Suriye'nin Telabyad kentinde dalgalanan bayraklar sürekli değişiyor. Yeni asılan bayrak ise görenleri meraklandırdı.Akçakale Sınır Kapısı'nın karşısındaki Telabyad sınır kapısına PYD, YPG flamaları ve Özgür Suriye

Sıradaki bayrak kimin?

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırındaki Suriye'nin Telabyad kentinde dalgalanan bayraklar sürekli değişiyor. Yeni asılan bayrak ise görenleri meraklandırdı.

Akçakale Sınır Kapısı'nın karşısındaki Telabyad sınır kapısına PYD, YPG flamaları ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayraklarının ardından yeni bir bayrak asıldı. Türkiye tarafından da görülen bayrağın, Telabyad gümrüğüne ait olduğu ileri sürülürken, PYD'nin kadınlardan oluşan silahlı gücü YPJ'ye ait olabileceği de belirtildi. Telabyad gümrük binasının çatısına asılan bayrakta, mavi zeminin ortasında sarı renkte ve anlaşılamayan bir amblemi yer alıyor. Vatandaşlar, bayrakların sürekli değiştirildiğini belirtti.

Öte yandan, IŞİD'in geri çekilmesiyle kontrolü ele geçiren PYD güçlerinin Telabyad'ın çeşitli noktalarında flamalarını asması, kente Kürt nüfusun yerleştirilmesinin hedeflendiği iddialarının ortaya atılmasına neden olmuştu. yaklaşık 10 gün önce yeniden Akçakale Sınır Kapısı'nın hemen karşısındaki Tel Abyad Sınır Kapısı'na büyük bir ÖSO bayrağı dikilmesi, PYD'nin yapılan anlaşma doğrultusunda Tel Abyad'dan çekilmeye başladığı, hem ilçenin hem de sınır kapısının denetimini ÖSO'ya bırakacağı iddialarını gündeme getirmişti. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, sınır kapısında kontrolün henüz ÖSO'ya bırakılmadığını, halen PYD güçlerinin kapıda bulunduğu kaydedildi. ÖSO'nun kontolü sağlaması ile de 21 aydır kapalı kalan Akçakale Sınır Kapısı'nın yeniden açılması ihtimali ise Türkiye'ye sığınan Telabyadlıları umutlandırdı. Akçakale Sınır Kapısı'na gelen yaklaşık 30 kişilik Suriyeli grup, ülkesine dönmek için beklemeye başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler