Sırada 'Akil Vekiller' Var

 Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılan MKYK toplantısında Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmaları masaya yatırıldı. Çözüm sürecinde Akil İnsanların çalışmalarından memnun kalan AK Parti, bu süreçte buna paralel bir vekil yapılanmasını da gündeme aldı. Başba

Sırada 'Akil Vekiller' Var

 

Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılan MKYK toplantısında Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmaları masaya yatırıldı.
 
Çözüm sürecinde Akil İnsanların çalışmalarından memnun kalan AK Parti, bu süreçte buna paralel bir vekil yapılanmasını da gündeme aldı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında teröre çözüm süreci masaya yatırıldı.
 
Kurmaylarından, akil insanlar heyeti ve milletvekillerinin bölgelere gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili son bilgileri alan Erdoğan, akillerle önümüzdeki günlerde yeniden bir araya geleceğini açıkladı. Erdoğan, kurmaylarından, partisinin yeni Anayasa konusunda sunduğu önerilerin arkasında sağlam bir şekilde durarak, yeni Anayasa'yı halka iyi anlatmalarını istedi.
 
AKDOĞAN'DAN "AKİL" BRİFİNGİ
 
Erdoğan başkanlığında yapılan MKYK toplantısı 5.5 saat sürdü. Akil insanlar heyetinin çalışmaya başlamasının ardından yapılan ilk toplantılarda da gündem, bu heyetlerin çalışmaları oldu. Edinilen bilgilere göre toplantıda, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, çözüm süreci ve akil insanların çalışmalarıyla ilgili hazırladığı brifingi sundu. 
 
AKİLLERİN ÇALIŞMA SÜRESİ UZATILABİLİR
 
Akdoğan'ın, "Akil insanlar heyeti ve buna paralel olarak bazı bölgelerde görev alan AK Parti'nin milletvekili heyetlerinin çalışmaları çok olumlu sonuç verdi. O kadar olumlu ki, biz bu kadarını tahmin etmiyorduk" dediği bildirildi. Duruma göre akil insanlar heyetinin çalışma süresinin uzatılabileceğini öneren Akdoğan'ın, "Akil insanlar heyetine paralel olarak milletvekillerimizden oluşan heyetlerin Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt gibi illerde yaptıkları temaslar çok olumlu. Bu çalışma, sadece Güneydoğu, Ege veya Karadeniz'le kalmamalı, diğer bölgelerde de yapılmalı. Özellikle çözüm sürecine yönelik çekincelerin olduğu bölgelerde bu çalışma fayda sağlıyor" bilgisini de verdiği kaydedildi. Heyetlerin Akdeniz ve Marmara'da da görevlendirilmesi görüşü ağırlık kazandı.
 
BAŞBAKAN TEKRAR GÖRÜŞECEK
 
Kurmaylarından, hem akil insanlar hem de milletvekili heyetlerinin çalışmaları konusunda bilgi alan Erdoğan'ın, "Ben de önümüzdeki günlerde akil insanlarla bir kez daha bir araya gelerek, izlenimlerini dinleyeceğim" dediği öğrenildi. 
 
BAŞKANLIĞI İYİ ANLATIN
 
Erdoğan'ın, yeni Anayasa ve Başkanlık sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunduğu da bildirildi. Temel haklar, özgürlükler başta olmak üzere sunulan Anayasa değişikliği tekliflerinde en ileri önerilerin AK Parti'den geldiğine dikkat çeken Erdoğan'ın, "Bu önerilerin arkasında iyi durun. Halka bunları iyi anlatmamız lazım. Başkanlık sistemi konusunda da kafa karışıklığı yaratılmamalı. Bu sistemin anlatılması için başlattığımız çalışma da çok önemli" diyerek uyarıda bulunduğu kaydedildi. 
 
ÇÖZÜM KOMİSYONUNDA GERİ ADIM YOK
 
Toplantıda, Mecliste oluşturulması benimsenen Çözüm Sürecini İzleme Komisyonu'nda da geri adım atılmaması kararlaştırıldı. Komisyon çalışacak ancak terör örgütü PKK'nın çekilme sürecine ilişkin bir yasal düzenleme yapılmayacak. 
 
Toplantılarda, seçim süreci ve partinin hazırlıkları da gözden geçirildi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler