Sıra İlker Başbuğ'a geldi?

Mahkemede hakkındaki suçlamalar yüzüne okunan Iğsız, "Bu aşamada beyanda bulunmayacağım." deyip sözü avukatına verdi. Avukat Orhan Önder ise andıcın emir-komuta zinciri içinde hazırlandığına dikkat çekti:"En üst makama kadar sunulmuştur."Duruşmada yaşanan

Sıra İlker Başbuğ'a geldi?

Mahkemede hakkındaki suçlamalar yüzüne okunan Iğsız, "Bu aşamada beyanda bulunmayacağım." deyip sözü avukatına verdi. Avukat Orhan Önder ise andıcın emir-komuta zinciri içinde hazırlandığına dikkat çekti:

"En üst makama kadar sunulmuştur."
Duruşmada yaşanan bu diyaloglar gözleri eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a çevirdi. İddialara göre, Başbuğ'un da ifadesi alınacak.

Genelkurmay bünyesinde AK Parti hükümetini yıpratmak ve darbeye zemin hazırlamak için kurulan kara propaganda siteleriyle ilgili soruşturma giderek genişliyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği İnternet Andıcı iddianamesinin sanık avukatlarına dağıtılan ek klasörleri, detaylı bir inceleme yapan soruşturma savcısı Cihan Kansız'ın, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u sürece dahil etmeye hazırlandığını ortaya çıkardı. Başbuğ'u, Cihan Kansız'ın ifadelerini aldığı karargahtaki ekibi yaktı.

"BAŞBUĞ'UN DAHİL EDİLMESİ SORUŞTURMANIN GEREĞİ"
Emekli Askeri Hakim ve Savcı Faik Tarımcıoğlu, komutanın talimatı olmadan alt kademenin kendi başına böyle bir faaliyetin içerisine girmeyeceği vurgulayarak, savcıların Başbuğ'la ilgili inceleme başlatmalarının sürpriz sayılmadığını, soruşturmanın gereği ve icabının bu olduğunu söyledi. Tarımcıoğlu, ortaya çıkan delillerin soruşturmanın genişleyerek Başbuğ'a doğru gittiğini gösterdiğini kaydetti.

GENELKURMAY: SİTELERİN İÇERİĞİ KABUL EDİLEMEZ
Öte yandan Merkez Komutanlığı'ndaki askeri yetkililer, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'kaçma ve delilleri karartma' şüphesiyle muvazzaf subaylar hakkında verdiği yakalama talimatına aykırı davranmayı sürdürürken, sanık avukatlarına dağıtılan davanın ek klasörlerinde ilginç ayrıntılar yer alıyor. Sivil savcılığın talebi üzerine bir yazı gönderen Genelkurmay, psikolojik harp sitelerinin içeriğinin kabul edilemez olduğunu söylüyor. Genelkurmay yazısında, sitelerdeki haber ve yazıların 'kurumsal olarak onaylanmasının mümkün olmadığını' belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem