Sıra dışı doktorlar iş başında

 Bitlis’te görev yapan bir grup doktor; tatillerinden, ailelerinden ve sosyal yaşantılarından feragat ederek hafta sonları kentin en ücra köylerinde hastalara hizmet ediyor.Bitlis ve çevresinde gönüllülük esası ile köylerde hasta ziyareti yapan doktorlar,

Sıra dışı doktorlar iş başında

 Bitlis’te görev yapan bir grup doktor; tatillerinden, ailelerinden ve sosyal yaşantılarından feragat ederek hafta sonları kentin en ücra köylerinde hastalara hizmet ediyor.

Bitlis ve çevresinde gönüllülük esası ile köylerde hasta ziyareti yapan doktorlar, bu hafta sonu Ahlat ilçesinin en ücra köylerinden Güzelsu’yu ziyaret etti. Bitlis Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) üyesi doktorlar, Ahlat’ta faaliyet gösteren Ahlat Eğitim Dermeği (AHED) iş birliğiyle yapılan organizasyonla ilçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki köye gitti. Köy muhtarı tarafından karşılanan ekip, muhtarın kahvaltı ikramının ardından önce köydeki yatalak hastaları tespit etti. İki gruba ayrılan doktorların bir kısmı evlerinde yatalak veya hastaneye gidemeyecek olan hastaların ayaklarına giderken, bir kısmı da köyün sağlık ocağına giderek hastaları burada muayene etti. Yağan kar ve soğuğa aldırmayan doktorlar mahalle mahalle, sokak sokak gezerek hastaneye gidemeyen hastaları muayene etti.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlık Mensupları Dernek Başkanı Doktor Mustafa İkiz Ekber, Bitlis ve çevresindeki köyleri ziyaret ederek hastaların bakımı, tedavisi, tetkik ve takibi ile ilgili çalışma yaptıklarını belirtti. Ekber, “Yaptığımız bu işlemleri ise bu hafta sonu Ahlat’taki doktor arkadaşlarımızın bize sundukları teklif çerçevesinde ilçenin Güzelsu köyüne geldik. Hastaları köy yerlerinde, evlerinde, sağlık ocağında görme ve değerlendirme şansına sahip olduk. Ayrıca bizi bu hafta Ahlat’ta davet eden Ahlat Eğitim Derneği’ne de teşekkür ediyorum çünkü onlarla beraber köy yerine geldik, hastaları yerinde görme şansına sahip olduk” dedi.

“GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA YAPIYORUZ”

Doktor Mustafa İkiz Ekber, normalde hafta içi hastalara baktıktan sonra hafta sonu gönüllü olarak hastaları yerinde ziyaret etmeye çalıştıklarını belirterek, “Haliyle köy halkı bundan çok memnun oluyor. Yaklaşık 10 uzman hekim arkadaşımızla birlikte hastaların evlerine giderek, onlarla görüşmemiz insanları son derece memnun ediyor. Hekimlik mesleği, severek yapılması gereken bir meslektir. Para kazanma kaygısıyla yapılabilecek bir meslek değil. Hastaların tedavi edildiğini, mutlu olduğunu görmek zaten bizleri de oldukça mutlu ediyor. Cumartesi, pazar veya resmi tatil olması bizim için hiç önemli değil. Hastalarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Biz bu çerçevede hareket ediyoruz” diye konuştu.

Köy halkından Mehmet Tuğrul ise, kendilerini ziyaret eden doktorlara çok teşekkür etti. Yapılan tetkik sonucunda ilçeye gitmesi gerektiğini ifade eden Tuğrul, doktorun kendisiyle orada da ilgileneceği sözünü vermesinin çok önemli olduğunu belirtti.
Güzelsu köyünde oturan Nasır Saygın da doktorlara eşini burada muayene etmelerinden dolayı çok teşekkür etti.

Mesut Uslu ise Bitlis’ten ve çevre ilçelerinden gönüllü olarak köylerine gelen doktorlara teşekkür ederek, “Değerli hocalarımız köyümüze hastaları ziyaret etmek için geldi. Ben de bizzat kendilerine refakatçilik yaptım. Onlarla ev ev dolaşarak bütün hastaları ziyaret ettik. Hocalarımız hastaları muayene etti. İlaç verdi. Bugün ise sağlık ocağında bir çocuğun yanma olayı vardı. Doktorlarımız anında müdahale etti. Ellerindeki tüm imkanlarla müdahale ettiler. Bu durum köylüler tarafından çok hoş karşılandı. Bu durumdan çok memnunuz. Gelen hocalarımıza ve ekiplerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gerek köy halkı gerekse hastalar beklemedikleri bu ilgi karşısında memnuniyetlerini gizleyemezken, halinden en çok memnun olanlar ise köydeki çocuklar oldu. Çocuklar kendilerini ve ailelerini muayene ettikleri için doktorlara teşekkür ettiklerini belirterek, köylerine bir daha gelmelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem