Sınırlarımız yol geçen hanı değildir

Malatya’nın Darende ilçesini ziyareti sırasında basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandıran Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Muhalefeti anlayabilmek mümkün değil. Muhalefet her halükarda ve şartta Suriye uçağımızı düşürür Beşar Esad’ın

Sınırlarımız yol geçen hanı değildir

Malatya’nın Darende ilçesini ziyareti sırasında basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandıran Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Muhalefeti anlayabilmek mümkün değil. Muhalefet her halükarda ve şartta Suriye uçağımızı düşürür Beşar Esad’ın yanında, bizim uçağımız Suriye’nin uçağını düşürür yine Beşar Esad’ın yanında. Bunlar ne zaman Türkiye’nin yanında olacak da Türk halkından oy isteyecekler diye merak ediyorum. Allah bunlara izan versin, fikir versin, ufuk versin, anlayış versin, kavrayış versin” diyerek muhalefeti eleştirdi.

Bakan Yılmaz, “Kendi vatanının sınırlarını korumaktan başka asli vazifesi olmayan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir mensubu sınırlar ihlal edildiğinde, bu sınırlar böyle gel geç hanı değildir, yolgeçen hanı değildir. Kaldı ki angajman kurallarında uçağımızın uyarı yapmadan düşürülmesi üzerine çok açık bütün yedi düvele, yedi iklime deklare etmişsiz, açıklamışız. Buna aykırı şekilde ihlal ederseniz biz onu diyoruz Türkiye’nin kendi sınırlarını ve vatan parçasını korumasındaki kararlılığı ve iradesi test etmeye gelmez. Bizde bunu gösterdik. Türk milleti güçlüdür, Türk devleti güçlüdür, bu milletin parçası olan Silahlı Kuvvetler de kendisine verilen görevi hakkıyla yerine getirir. Ben hem Genelkurmay Başkanımıza hem Hava Kuvvetleri Komutanımıza teşekkür ediyorum, pilotlarımızı gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

Yılmaz, “Bizim uçaklar kendi bölgemizde uçuyorlar, ancak Suriye’nin kendi bölgesinde radarlarla kilitliyorlar, rahatsız ediyorlar, güya füzeyi, uçağı hedef aldım derken, eğer böyle bir şey olursa bunun da karşılığını alırlar. Çünkü biz ulusal hukuka uygun davranıyoruz. Eğer onlar herhangi bir şey yaparsa uluslararası hukuka aykırı davranır. Neden, bizim uçaklarımız Türk hava sahası içerisinde. Eğer burada uçan bir uçağımıza saldırı olursa bunun karşılığını veririz. Çünkü yaptıkları hareket uluslararası hukuka aykırı. Biz ise onların uçağını kendi sınırlarımızda düşürdük, niye. Çünkü bizim hava sahamızı ihmal etmeleri uluslararası hukuka aykırıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler