Sınırda Sıcak Gelişmeler

Rus Gemileri Boğazlardan GeçtiRus haber ajansı Interfax, üç gün önce Priazovye isimli istihbarat gemisinin Rusya'dan Akdeniz'e doğru yola çıktığını bildirdi. Ajansa konuşan kaynak, "Mürettebatın misyonu bölgede yükselen tansiyonla ilgili kollektif istihba

Sınırda Sıcak Gelişmeler

Rus Gemileri Boğazlardan Geçti

Rus haber ajansı Interfax, üç gün önce Priazovye isimli istihbarat gemisinin Rusya'dan Akdeniz'e doğru yola çıktığını bildirdi. Ajansa konuşan kaynak, "Mürettebatın misyonu bölgede yükselen tansiyonla ilgili kollektif istihbarat toplamak" dedi. Haberde geminin Akdeniz'de konuşlanmış Rus donanma biriminden ayrı görev yapacağı belirtildi.

SSV-201 borda numaralı 1987 yapımı Priazovye Rusya'nın Sivastopol'da bulunan Karadeniz Filosu'na ait. 95 metre boyunda ve 15 metre genişliğindeki akıllı gemi, elektronik sinyal toplama ve karıştırma yeteneğine sahip. Gemide bulunan sistemler fırlatılan füzenin yerini ve hedefi tespit edebiliyor. Elektronik donanımları sayesinde deniz ve hava trafiğini, radyo ve radar frekanslarını izliyor, şifreli radyo ve telefon mesajlarını engelleyip çözebiliyor.

Sıfır Noktasında Hareketli Saatler

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin Suriye sınırına sıfır noktasındaki bölgede askeri hareketliliğin arttığı gözlendi.

Sınırdaki 2. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Mürşitpınar köyündeki 6. bölük çevresinde tank ve füze savunma sistemleri ile diğer askeri araçlar bekletilmeye devam ediyor.

Öte yandan, Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığından hareket eden boş askeri tırlar, geniş güvenlik önlemi altında 6. bölük askeri tesislerine yönlendirildi. Mürşit pınar köyünün sınıra yakın bölgelerinde askeri tedbirlerin arttırıldığı görüldü.

Moskova’da “Destek” Görüşmesi

Konuyla ilgili açıklama Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlık, Lavrov ve Muallim'in "Suriye'deki son durumu" görüşeceğini bildirdi.

Rusya aynı zamanda bugün başlayan G20 zirvesine ev sahipliği yapıyor. Lavrov'un St. Petersburg şehrinde yapılan zirvede yapılacak istişareleri Muallim'e aktaracağı tahmin ediliyor.

Moskova’daki diplomatik kaynaklar ise Suriyeli bakanın "Rusya, ABD'nin olası bir askeri harekatı durumunda Suriye'yi nereye kadar desteklemeye niyetli?" sorusuna cevap arayacağını belirtti.

Sınırı Onlar Koruyacak

SURİYE’ye askeri müdahalenin görüşüldüğü bu dönemde, Türkiye’nin Suriye sınırındaki önlemler sürekli olarak güncellenip takviye ediliyor. Dün 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan çıkan askeri araçlar sınıra gönderilirken, karakollarda konuşlandırılan stringer füzeleri de, olası savaş ihtimali üzerine yönüSuriye’ye çevirili olarak bekliyor.

Suriye’deki iç savaşın ardından Ağustos 2012’de, Hatay’ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerindeki sınır karakollarına konuşlandırılan ’Atılgan’ ve ’Zıpkın’ adlı Türk yapımı zırhlı araçlar, olası bir savaşa karşı ateşlemeye hazır bekletiliyor. Askeri birlik ve tesislerin korunması için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geliştirilen ’Zıpkın’ ile hava saldırılarına karşı donatılan ’Atılgan’ zırhlıları, hareket halindeyken üzerinde taşıdığı füzeleri ateşleyebiliyor.

Sistem, radar ve gözle görülebilir hedeflere karşı da, kamera donanımı sayesinde hedefe kitlenerek çalışıyor. Sistem, gece ve gündüz hedefi tam isabetle vurma yeteneğine sahip.

Kaynak: Ajanslar, haber61

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler