Sınırda hakimiyet istiyorlar:19 ölü

Görgü tanıkları ve insan hakları aktivistlerinin verdiği bilgilere göre, Suriye güçleri Cebel Ezzevye bölgesinde özellikle Rameh köyünde 2 gün boyunca ağır topçu ateşi düzenledi ve bunun ardından, Türkiye'ye kaçışları önleyecek şekilde, bölgede güçlerini

Sınırda hakimiyet istiyorlar:19 ölü

Görgü tanıkları ve insan hakları aktivistlerinin verdiği bilgilere göre, Suriye güçleri Cebel Ezzevye bölgesinde özellikle Rameh köyünde 2 gün boyunca ağır topçu ateşi düzenledi ve bunun ardından, Türkiye'ye kaçışları önleyecek şekilde, bölgede güçlerini yoğunlaştırdı.

19 kişinin büyük bölümünün dün ve bu sabah öldüğü kaydedildi. Tank destekli Suriye askerlerinin bölgedeki köylerde birinden diğerine hareket ettiğini, bölgede korku saldığını ileri süren aktivistler, "Halka, 'geliyoruz dikkatli olun' mesajı vermeye çalışıyorlar" görüşünü savunuyor.

Öte yandan sınırdaki Kürt köyü Amoud'da da bir gösteri düzenlendiği ve askerlerin eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem