Sınırda "güvenlik alarmı"

Suriye sınırında yer alan Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyünde güvenlik önlemleri artırıldı.Son dönemlerde yaşanan sınır ihlalleri ve kaçakçılık olaylarının önüne geçebilmek için asker ve polis ekipleri, Beşaslan köyü giriş çıkışlarını, 24 sa

Sınırda "güvenlik alarmı"

Suriye sınırında yer alan Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyünde güvenlik önlemleri artırıldı.

Son dönemlerde yaşanan sınır ihlalleri ve kaçakçılık olaylarının önüne geçebilmek için asker ve polis ekipleri, Beşaslan köyü giriş çıkışlarını, 24 saat esasına göre kontrol altında tutuyor.

Suriye’den akaryakıt kaçakçılığının yaşandığı bölge olan sınır köyü Beşaslan’da, polis ve jandarma ekipleri sıkı güvenlik önlemi aldı. Jandarma ve trafik polisleri Beşaslan köyüne her giren kamyonet, otomobil, TIR başta olmak üzere her türlü aracı arıyor.

24 saat esasına göre çalışan güvenlik güçleri sınırdan yasa dışı geçişlerin önüne geçmeyi hedefliyor. Sınırdan geçtiğimiz aylarda günde 60 tonun üzerinde akaryakıt çıkışının yapıldığı tahmin edilen Beşaslan köyünde, güvenlik güçlerinin yaptığı denetimler sonucu bu oran sıfırlandı.

Sınır hattında polis ve jandarma ekiplerine maliye görevlileri eşlik ediyor. Araçlarında kurallara uymayan sürücüler hakkında para cezası uygulanıyor. Güvenlik güçlerinin son 15 gün içinde yaptıkları yol kontrolleri, uygulamalar veya alınan ihbar sonucu aradıkları kamyonet, otomobil, TIR ve kamyonetlerde 100 tonun üzerinde akaryakıt ele geçirildi.

Burada geçtiğimiz günlerde Suriye sınır hattında, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı geçişleri önlemek ve kaçakçılık olaylarını engellemek amacıyla, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı köyü sınırlarında duvar çekilme işlemi başlatılmıştı. Ayrıca Reyhanlı ilçesinde bir hafta içerisinde farklı mahallelerde akaryakıt bulunduğu değerlendirilen ev ve binada patlama meydana gelmiş, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Son olarak Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ilçede ve sınır hattında gerçekleştirdikleri denetimlerde ise 130 tonun üzerinde akaryakıt ele geçirildiği öğrenildi. Bu arada İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Reyhanlı ilçesine giriş-çıkışlarda denetimlerini arttırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler