Sınırda dehşete düşüren olay!

Edirne’de Bulgaristan sınırında 1’i bebek 4 ceset bulundu. Cesetlerin sınırı geçmek isteyen kaçak göçmenlere ait olduğu tahmin ediliyor.Edinilen bilgiye göre, Edirne’de mültecilerin yoğun olarak kullandığı güzergahta bulunan Budakdoğanca köyü göleti civar

Sınırda dehşete düşüren olay!

Edirne’de Bulgaristan sınırında 1’i bebek 4 ceset bulundu. Cesetlerin sınırı geçmek isteyen kaçak göçmenlere ait olduğu tahmin ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, Edirne’de mültecilerin yoğun olarak kullandığı güzergahta bulunan Budakdoğanca köyü göleti civarında köy halkı 4 ceset buldu. Durum üzerine olay yerine gelen köy muhtarı Ayhan Kıyıcı jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerinde incelemelerde bulunan cumhuriyet savcısı cesetlerin 2’sinin erkek, birinin kadın, bir cesedin de bebeğe ait olduğunu belirledi. Cesetlerin, Bulgaristan’a yasadışı yollarla gitmek isteyen mültecileri ait olabileceği üzerinde durulurken, otopsi için Trakya Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü.

"BEBEĞİNİ ISITMAK İÇİN KOLLARIYLA SARMIŞ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Budakdoğanca Köyü muhtarı Ayhan Kıyıcı, olay yerine gittiğinde annenin bebeğini kollarıyla sardığını gördüğünü dile getirerek, "O şekilde görüne şok oldum, halen şoktayız, köyümüzde ilk defa böyle bir olaya tanık olduk. Olay ilk olarak beni tarlasını işleyen biri beni arayarak burada bir insan cesedi olduğunu söyledi. Bende geldiğimde birinin cansız bedenini gördüm. Çalılıkların arasında girdiğimde baktım, bir anne ile bebek cesedini gördüm. Jandarma olay yerine geldi, yine aradığımızda ben bir ceset daha buldum. Son yıllarda çok mülteci geliyor, büyük ihtimalle donarak ölmüşler. 4 kişiydiler toplamda 2 erkek bir kadın bir de bebek vardı. Köyümüz Bulgaristan’a 500 metre mesafede olduğundan devamlı mültecilerle karşılaşıyoruz. Biz kahvede otururken birden mülteciler gelebiliyorlar ama dillerini bilmediğimizden anlaşamıyoruz. Biz de jandarmaya bilgi veriyoruz, jandarma da gelip onları alıyorlar. Bu yaşanan olayda gerçekten üzüldük, benim tahminimce onlar köye doğru gelmek istemişler, gelememişler. Islanmışlar herhalde, soğuktan donarak öldükleri tahmin ediliyor. Ayaklarında ayakkabı yok, çantaları yok, üşüyünce çalılığa sığınmışlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler