Sınır'a kimyasal ekip!

Suriye’de Beşar Esad rejiminin Şam yakınlarında kimyasal silah kullandığı iddiaları üzerine Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda kimyasal tarama yapılmaya başlandı. Dışişleri Bakanlığı’nın istemi üzerine kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer keşif ekib

Sınır'a kimyasal ekip!

Suriye’de Beşar Esad rejiminin Şam yakınlarında kimyasal silah kullandığı iddiaları üzerine Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda kimyasal tarama yapılmaya başlandı. Dışişleri Bakanlığı’nın istemi üzerine kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer keşif ekibi, kontrollerini artırdı.

Geçen Mayıs ayında sınır kapısına konuşlandırılan kimyasal ve biyolojik saldırılara karşı özel donanımlı araç aktif hale getirildi. Yaklaşık 5 kilometre mesafeden kimyasal tehdidi algılayan aracın 8 kişilik ekibi Suriye’den Türkiye’ye getirilen yaralıları da kontrolden geçirmeye başladı. 

Kimyasal silahtan yaralıları için Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde özel bir birim oluşturuldu. Türkiye’ye getirilen ve kontrolden geçen Suriyeli yaralılar arasında kimyasal bulguya rastlanmadı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın yanı sına emniyet de sınır kapıları için kimyasal, biyolojik ve nükleer saldırılara karşı sınır illerinde özel birimler oluşturdu. Bu ekipler Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep ve Mardin’de görev yapacak. Yaralılar arasında kimyasal silah bulgusuna rastlanıldığında, bunun ayrıntılı rapor şeklinde BM’ye bildirileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem