Sınır Kapıları Yenileniyor

Sınır kapılarında görülen TIR kuyrukları artık tarihe karışıyor.2013'ün ilk yarısında tamamlanması planlanan TIR parkları sayesinde araç kuyrukları kısalacak.  Ayrıca, yeni düzenleme sayesinde gümrük işlemlerinin süresinin de azaltılması hedefleniyor. Edi

Sınır Kapıları Yenileniyor

Sınır kapılarında görülen TIR kuyrukları artık tarihe karışıyor.

2013'ün ilk yarısında tamamlanması planlanan TIR parkları sayesinde araç kuyrukları kısalacak. 
 
Ayrıca, yeni düzenleme sayesinde gümrük işlemlerinin süresinin de azaltılması hedefleniyor.
 
Edirne'de sınır kapılarında incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız çalışmaları değerlendirdi. 
 
Altunyaldız, ”Gümrük işlemlerimiz basitleşecek kolaylaşacak ama aynı zamanda daha güvenli hale gelecek ve ticaret erbabımızda daha rekabetçi hale gelecek. Habur, Gürbulak ve Kapıkule sınır kapılarına yapılacak 'tır parkı' alanı ve 'mevsimsel peron yoğunluğu uygulamasıyla araç kuyrukların biteceğini öngörüyoruz'' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler