Singapur'da son 44 yılın olayı

Singapur polisi, Hintli bir adamın karşıdan karşıya geçerken özel bir otobüs tarafından ezildiğini ve 400 kişiden fazla insanın otobüse çeşitli nesneler fırlatarak otobüsü ateşe verdiğini söyledi. Son 44 yıldır görülmeyen şiddet olaylarına sahne olan Sing

Singapur'da son 44 yılın olayı

Singapur polisi, Hintli bir adamın karşıdan karşıya geçerken özel bir otobüs tarafından ezildiğini ve 400 kişiden fazla insanın otobüse çeşitli nesneler fırlatarak otobüsü ateşe verdiğini söyledi. Son 44 yıldır görülmeyen şiddet olaylarına sahne olan Singapur'da 10'u polis 18 kişi yaralandı. Yaşanan olaylar polisler tarafından kontrol altına alındı.

Singapur Başbakan'ı Lee Hsien Loong yaşananları Singapur açısından çok ağır bir vaka olarak değerlendirdi. Başbakan resmi Facebook sayfasında ''Yaşanan şiddet olaylarının, verilen zararın hiçbir özrü yoktur ve bu bir suçtur dedi.''

Hindistan ve Bangladeş'ten olan işçilerin Hindistan'da biraraya gelerek gösteriler yaptıkları ve çevreye zarar verdikleri bildirildi.

1969'da Malay ve Çinliler arasında yaşanan olaylardan sonra böyle bir halk ayaklanması yaşanmadığı söylendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem