Şincan'da karakola baskın!

Çin'in batısındaki Şincan Özerk Bölgesi'nde bir polis karakolunun saldırıya uğradığı ve birçok kişinin öldüğü bildiriliyor.Çin resmi haber ajansı, "Hotan kentindeki eşkıyanın, bir polis karakoluna saldırı düzenlediğini ve bazı kimseleri rehin aldığını, bu

Şincan'da karakola baskın!

Çin'in batısındaki Şincan Özerk Bölgesi'nde bir polis karakolunun saldırıya uğradığı ve birçok kişinin öldüğü bildiriliyor.

Çin resmi haber ajansı, "Hotan kentindeki eşkıyanın, bir polis karakoluna saldırı düzenlediğini ve bazı kimseleri rehin aldığını, bunun üzerine polisin ateş açarak saldırganlardan birçoğunu öldürdüğünü" bildirdi.

Ajans, olayda iki güvenlik görevlisiyle iki rehinenin öldürüldüğünü; durumun şimdi kontrol altına alındığını belirtti.

İki yıl önce, Uygurlarla Han Çinlileri arasında çıkan çatışmalarda yaklaşık 200 kişinin ölüdürülmesinden bu yana Şincan'da sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor.

Şincan'da geçmişte de çeşitli patlamalar olmuş ve yönetim bu saldırılardan ayrılıkçı Uygurları sorumlu tutmuştu.

Ancak Uygur eylemciler ve insan hakları grupları, Pekin yönetimini, Uygur muhalifleri bastırmak için bu olaylardan yararlanmakla suçluyor.

Uygurlar, büyük gruplar halinde bölgeye göçen Han Çinlilerinin Uygur kültürünü dışladığını savunuyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem