Şinal: Yasin Hayal'i tanımıyorum!

Ergenekon ana davası ile birleştirilen Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atılmasına ilişkin dava dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink'in öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklu yargılanan Erhan Tuncel

Şinal: Yasin Hayal'i tanımıyorum!

Ergenekon ana davası ile birleştirilen Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atılmasına ilişkin dava dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink'in öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklu yargılanan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'i tanıdığını söyledi.

Ergenekon ana davası ile birleştirilen Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atılmasına ilişkin dava dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink'in öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklu yargılanan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'i tanıdığını söyledi. Şinal, Yasin Hayal'in kendisine gönderdiği mektubu okudu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının 192. duruşmasına tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol ile Ergun Poyraz katılmadı. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan ile İşçi Parti Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık hazır bulundu. Başka davadan tutuklu ancak Ergenekon davasından tutuksuz yargılanan sanık Semih Tufan Gülaltay, tutuklu sanıklar arasında yer aldı.

Davanın dünkü oturumunda savunma yapan ve Cumhuriyet gazetesine atması için polisler tarafından kendisine el bombası verildiği şeklinde iddiada bulunan Bedirhan Şinal, bugünkü duruşmada da emniyet mensuplarını suçladı.

Bedirhan Şinal, davanın Ergenekon ana davası ile birleştirilmesinden önce yargılamanın yapıldığı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde Ergenekon davası tutuksuz sanıkları Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay'ın da isminin yer aldığı iddialarının da asılsız olduğunu öne sürdü. Şinal, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde Semih Tufan Gülaltay'ın avukatının, sanık Seyhun Zaim'in annesine, "Bedirhan cerrahpaşa'daki bombalama eylemi ile ilgili bir şey söylemesin. 50 bin Dolar vereceğiz. " şeklinde teklifte bulunduğunu iddia etmişti. Ayrıca Cumhuriyet gazetesine molotof kokteyli atılması olayıyla ilgili olarak da, "Bu olay, Sedat Peker ile İlhan Selçuk arasındaki husumettir. Bu husumet nedeni ile Boğaç bu eylemin talimatını verdi. " şeklinde iddiada bulunmuştu.

 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink'in öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklu yargılanan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'i tanıdığını söyleyen Şinal, Yasin Hayal'in kendisine gönderdiği mektubu okuyup mahkeme heyetine verdi. Şinal, bulması halinde başka mektupları da mahkemeye getirebileceğini söyledi. Memleketi olan Rize Ardeşen'e zaman zaman gittiğinde Trabzon'daki ülkü ocaklarına gittiğini de belirten Şinal, Hayal ve Tuncel'i bu ziyaretleri sırasında tanıdığını ifade etti.

Alparslan Aslan: SİNİRLİYİM, AYAĞA KALKAMAYACAĞIM

Danıştay saldırısının faili olan tutuklu sanık Alparslan Arslan, talebi olup olmadığı şeklindeki soruya, sinirli olduğu için kalkamadığını ve oturduğu yerden cevap vereceğini söyledi. Sanık Arslan, "Laik, demokratik bir hukuk devleti olan devletime bağlıyım. Terör olayları ve törerizm ile uzaktan yakından bir ilgim yok. İsmail Sağır, Osman Yıldırım ve Erhan Timuroğlu'nun bu olaylarla bir ilgisi yok. Devletimizi ve hükümetimizi seviyoruz. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum. " diye konuştu.

Öte yandan tutuklu sanık emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, eski İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Oktay Kuban ve eski İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün'ün görev yerlerinin değiştirildiklerini gündeme getirdi. Tekin, "Oktay Kuban, kalpaklı Atatürk posteriyle adliyeden ayrıldı. Köksal Şengün'ün cübbesine leke sürülmesine, kirletilmesine kimsenin gücü yetmeyecektir. " ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler