| Keşfet
Gündem Yayın tarihi: 29 Kasım 2014 16:16 Güncellenme tarihi: 14 Nisan 2026 15:47

Şimon Peres isyan etti

"Yahudi Ulus Devleti Yasa Tasarısı''na bir tepki de Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'ten geldi. İsrail'in kendini "Ulus devlet" olarak tanımladığı ancak Filistinlileri görmezden gelen yasa tasarısına, eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres de isyan etti. Per

"Yahudi Ulus Devleti Yasa Tasarısı''na bir tepki de Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'ten geldi.
 
İsrail'in kendini "Ulus devlet" olarak tanımladığı ancak Filistinlileri görmezden gelen yasa tasarısına, eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres de isyan etti.
 
Peres; "Yasa, İsrail Bağımsızlık Bildirgesi'nin siyasi çıkarlar uğruna baltalanması girişimidir. Ülkemize hem içeride hem de dışarıda zarar vererek, İsrail'in demokratik prensiplerini sarsacaktır" dedi.
 
Bazı maddeleri bizzat Başbakan Benyamin Netanyahu tarafından kaleme alınan tasarı, kabine içinde de bölünme yarattı.
 
Bakanların oylama öncesinde yüksek sesle tartıştığı belirtiliyor. 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!