Şimdi de Dersim çatlağı!

CHP’de Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Dersim’le ilgili “Atatürk’ün Dersim harekâtından haberdar olmaması mümkün değil” sözleri tartışmalara neden oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun KKTC’deki törenler nedeniyle katılmadığı basına kapalı grup to

Şimdi de Dersim çatlağı!

CHP’de Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Dersim’le ilgili “Atatürk’ün Dersim harekâtından haberdar olmaması mümkün değil” sözleri tartışmalara neden oldu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun KKTC’deki törenler nedeniyle katılmadığı basına kapalı grup toplantısında söz alan bazı milletvekilleri, Aygün’ün geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Atatürk ve partiye hakaret ettiğini öne sürdü ve isyan bayrağını çektiler. Samsun Milletvekilli Haluk Koç, “Haberin üzerinden 6 gün geçti. Genel Başkan ve MYK’nın suskun kalması işin teyidi anlamına gelir” dedi. Ankara Milletvekilli İzzet Çetin de Aygün’ün Seyit Rıza’nın torunuyla diğer siyasi partileri ziyaret etmesi ve Çankaya Köşkü’nden randevu talep etmesini eleştirdi. Bunun üzerine Aygün, şunları söyledi: “Benim demecimi iyi okursanız, ne Atatürk’e ne de CHP’ye herhangi bir hakaretin olmadığını görürsünüz. Ama 1938 Dersim olayları ile de yüzleşmemiz lazım”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem