Silopi’de ’hendek’ operasyonu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, hendekleri kapatmaya yönelik operasyon düzenleyen polise, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üzerine çıkan çatışmada, 1 çocuk yaralanırken, 2'si küçük yaşta 3 kişi gözaltına alındı. İlçedeki bir e

Silopi’de ’hendek’ operasyonu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, hendekleri kapatmaya yönelik operasyon düzenleyen polise, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üzerine çıkan çatışmada, 1 çocuk yaralanırken, 2'si küçük yaşta 3 kişi gözaltına alındı. İlçedeki bir evde yapılan aramada ise 11 basınç ve parça tesirli el yapımı patlayıcı ile 4 av tüfeği ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Silopi'de terör örgütü PKK mensupları tarafından Dicle ve Ofis mahallelerindeki cadde ve sokaklarda açılan hendek ve barikatların temizlenmesine yönelik operasyon başlatıldı. Hendekleri kapatmak için sokaklara giren polise, teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, bir çocuk yaralandı. Yaralı çocuk, olay yerine çağrılan ambulansla Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan çocuk, daha sonra Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Bölgede operasyonunu sürdüren polis, 2'si küçük yaşta 3 kişiyi gözaltına aldı. Bir eve de baskın düzenleyen polis, yaptığı aramada, 11 adet basınç ve parça tesirli el yapımı patlayıcı iye 4 av tüfeği ele geçirirdi. Polis, iki mahalledeki barikatları da yıkarak, hendekleri kapattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler