Silivri savaş alanına döndü

Ergenekon davasında bugün, sanıklara savcılığın mütalaasına karşı söz hakkı verilmesi bekleniyor. Sanıklara destek olmak için mahkeme salonu dışında toplanan bir grup barikatı aşmaya çalışınca polis müdahale etti.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Sili

Silivri savaş alanına döndü

Ergenekon davasında bugün, sanıklara savcılığın mütalaasına karşı söz hakkı verilmesi bekleniyor. Sanıklara destek olmak için mahkeme salonu dışında toplanan bir grup barikatı aşmaya çalışınca polis müdahale etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon Davası'nda savcının mütalaasının ardından bugün sanıklara söz verilmesi bekleniyor.
 
POLİS TAZYİKLİ SUY İLE MÜDAHALE ETTİ
 
Sanıklara destek olmak amacıyla bir grup sabah erken saatlerden itibaren cezaevi önüne gelmeye başladı.
 
Ellerinde CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) bayrakları taşıyan gruplar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar attı ve İstiklal Marşı okudu.
 
Geniş güvenlik önlemi alan jandarma bölgede barikatlar kurdu, araçların cezaevi önüne gelişine izin vermedi. Kalabalıktan bir grup barikatı aşmak isteyince, polis müdahale etti, tazyikli su sıkıldı. Kalabalıktan da güvenlik araçlarına taş fırlatıldı. Silivri Cezaevi önündeki gerginlik sürüyor.
 
MAHKEME SALONUNDA OLAY ÇIKTI
 
Ergenekon davasını izlemek için Silivri'ye gelen CHP'li milletvekilleri duruşma salonunda olay çıkardı. Jandarma görevlilerini iterek avukatların bulunduğu bölüme geçmek isteyen milletvekillerinin bu eylemi duruşmaya ara verilmesine neden oldu.
 
Ergenekon davasının bugünkü duruşmasına çok sayıda CHP'li milletvekili izleyici olarak katıldı. Duruşmanın başından itibaren sürekli slogan atan ve salondakileri eylem yapmaya çağıran milletvekilleri, uyarıları da dikkate almadı. Jandarma görevlerini iterek avukatların bulunduğu bölüme geçmeye çalışan milletvekilleri kısa süreli arbede yaşanmasına sebep oldu. 'Aç burayı', 'Adalet istiyoruz' şeklinde slogan atan milletvekillerinin jandarmaya fiili müdahalede bulunması üzerine duruşmaya ara verildi.
 
"BU RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN MAHKEMELERİDİR"
 
Silivri'de görülen Ergenekon Davası duruşmasına katılmak için cezaevine gelenler arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri de yer aldı. Basın mensuplarına açıklamalar yapan Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce davaya tepki gösterdi. İnce "Bu mahkemeler Tayyip Erdoğan'ın mahkemeleridir." dedi.
 
96 SANIK İÇİN 15 YILA KADAR HAPİS
 
Davanın firari sanıklarından eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, Turan Çömez, Emrah Gönenci, Mustafa Bakıcı ve Saipir Debzlelvidze'nin de firari sanık olması nedeniyle haklarındaki dosyasının ayrılması talep edilen mütalaada Sedat Peker, Semih Tufan Gülaltay, Mehmet Bora Perinçek ve Ferda Paksüt 'ünde aralarında bulunduğu 96 sanık hakkında "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" suçundan 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor.
 
BAŞBUĞ'UNDA ARALARINDA BULUNDUĞU 64 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
 
Mütalaada eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Sinan Aygün, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Orgeneral Nusret Taşdeler emekli albay Dursun Çiçek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski İnönü Üniversitesi rektörü Fatih Hilmioğlu, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Aslan'ında aralarında bulunduğu 64 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem