'Silahları ebediyen toprağa gömelim'

Başbakan Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Abdi İpekçi Spor salonundaki "Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni" programına katıldı.Davutoğlu burada bir konuşma yaparak, "Bugün çözüm süreciyle aslında hedef edindiğimiz, çözüm süreciyle hedef

'Silahları ebediyen toprağa gömelim'

Başbakan Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Abdi İpekçi Spor salonundaki "Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni" programına katıldı.
Davutoğlu burada bir konuşma yaparak, "Bugün çözüm süreciyle aslında hedef edindiğimiz, çözüm süreciyle hedef edindiğimiz, çözüm süreciyle gerçekleştirmeye çalıştığımız ana gaye ülkemizin birliği, vatandaşlarımız kardeşliği ve bütün vatanımızın dirliğidir" dedi.

"BAKİ OLAN SADECE BİRLİK, SADECE DİRLİK, SADECE KARDEŞLİK DİYELİM"

Başbakan Davutoğlu, yeni günde yeni şeyler söyleme çağrısı yaparak, "Eski türküleri bir kenara bırakalım. Artık kardeşlik türküleri söyleyelim. Öfkeyi bir kenara bırakalım, artık sadece muhabbet diliyle konuşalım. Nefreti, nefret kültürünü, şiddeti, silahı ebediyen toprağa gömelim. Gençlerimiz toprağa gömmektense silahları toprağa gömelim. Şehit annelerimizin acısını, Diyarbakır annelerinin acısını, Cumartesi annelerinin acısını ebediyen toprağa gömelim. Bir daha kalkmamak üzere toprağa gömelim. Bizim sadık yârimiz kara toprağın adına bakalım... Ve bu dünya fani, baki olan sadece birlik, sadece dirlik, sadece kardeşlik diyelim" dişe konuştu.

"BÜTÜN KADİM HALKLARIN BAYRAMIDIR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Buradan bir kez daha hükümetimiz adına devletimiz adına kararlılıkla vurguluyorum; çözüm süreci ne pahasına olursa olsun mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bugün bir partinin Ankara'da, başka bir partinin Diyarbakır'da yaptığı gibi sadece bir mahalleye dönerek söylemiyoruz. Nevruz bütün insanlığın bayramıdır diyoruz. Nevruz, Türklerin, Kürtlerin, Acemlerin, bütün kadim halkların bayramıdır diyoruz" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ, GÜNLÜK SİYASETE ALET ETMESİN"

Başbakan Davutoğlu, "Kimse taktik manevralarla çözüm sürecini, günlük siyasete alet etmesin. Türkiye'nin batısına, ortasına, kuzeyine giderek bir takım düşmanlıkları körüklemesin. Türkiye'nin doğusuna, Güneydoğusuna giderek 6-7 Ekim olayları gibi yeni şiddet çağrıları yapmasın. İşte bu bahar bayramında, bu güzel günde tekrar tekrar aynı çağrıda bulunuyoruz. Artık yeni şeyler söylemek vaktidir" dedi.

Programa, Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, eski AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler