Silah ilk kez işe yaradı!

Trabzon'da silah ruhsatlarından elde edilen gelirlerle yaptırılan, 713 bin liraya mal olan anaokulu törenle açıldı.      Anaokuluna, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Trabzon birincisi olan Kaan Dinler'in adı verildi.      Kalkınma Mahallesi'nde yaptı

Silah ilk kez işe yaradı!

Trabzon'da silah ruhsatlarından elde edilen gelirlerle yaptırılan, 713 bin liraya mal olan anaokulu törenle açıldı. 
     Anaokuluna, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Trabzon birincisi olan Kaan Dinler'in adı verildi. 
     Kalkınma Mahallesi'nde yaptırılan anaokulunun açılışında konuşan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, hacim olarak çok büyük olmayan ama anlam ve değer bakımından fevkalade önemli bir açılışı gerçekleştirmenin heyecanını yaşadığını söyledi. 
     Kentte eğitimi daha üst noktalara taşıyabilmek, anne babaların, ailelerin ve öğrencilerin eğitime daha iyi motive olmalarını, böylece öğrencilerin daha başarılı olabilmelerini sağlamak için çalışma programı başlattıklarını ifade eden Vali Kızılcık, şöyle konuştu: 
     ''Üniversiteye girişte başarılı olan yavrumuzun ismini bir teşvik unsuru olarak yapacağımız anaokuluna vereceğimizi söylemiştik. Hem böylece anaokullarımızın sayısını artıracağız hem de başarıyı ödüllendirmiş olacağız. Kaan Dinler kardeşimiz de 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde Trabzon'umuzda birinci, ülkemizde yirminci olup Boğaziçi Üniversitesi gibi ülkemizin güzide üniversitesinin çok özel bölümünü kazandı. Biz de bu okulumuzun ismini, daha genç yaşında kendisinin ismiyle bezemiş ve güzelleştirmiş olduk.'' 
     Yeni dönemde de birinci olan öğrencinin ismini yaptıracakları bir başka anaokuluna vereceklerini belirten Kızılcık, ''Bu yıl ilimizde anaokuluna kaydolan öğrenci sayımız 15 binin üzerinde. Dolayısıyla bu kadar yavrumuzu eğitim hayatına katarak onların daha şimdiden başarılarına imkan sağlanmış olacak'' dedi. 
     İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise 4 sınıfı, mutfağı, yemekhanesi, çok amaçlı salonları, gözlem odaları bulunan bir anaokulu yapıldığını, bu anaokulunun 713 bin liraya mal olduğunu kaydederek, ''Fiziki olarak çok büyük bir okul değil ama anlam olarak önemli mesaj ulaştırıyor. Silah ile kalem tarihte pek anlaşabilmiş değil ama bizim insanımız silah taşımayı bir tutku haline getirmiştir. Şahsen ben silahı seven bir insan değilim ama sevmesek de beğenmesek de bu okulun insanların tutkularını çok hayırlı işlere kanalize edebileceğimizi gösteren çok önemli bir örnek olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu. 
     
     -''Bu tür ödüllendirmeler öğrenciler için motivasyon kaynağı''- 
     
     İsmi anaokuluna verilen Kaan Dinler ise Türkiye'de ilk olan bu projenin bir örnek teşkil edeceğini ve başarıyı bu şekilde ödüllendirmenin sınava hazırlanan öğrenciler üzerinde olumlu etki yapacağını belirterek, şunları kaydetti: 
     ''Bir öğrenci olarak başarının ödüllendirilmesinin ne kadar önemli olduğunu belirtmek isterim. Bu tür ödüllendirmeler her zaman öğrenciler için motivasyon kaynağı olmuştur. Buradan başarılı bir öğrenci olarak sınava hazırlanacak öğrencilere önerebileceğim en önemli nokta, hedef odaklı düzenli bir çalışma programı dahilinde sınavlara hazırlanmalarıdır. Ben de eğitime anaokulunda başladım. Anaokulunun bir insanın gelişiminde oldukça önemli bir rol oynadığını düşünmekteyim. Başarı ulaşılacak son durak değil bitmeyen yolculuktur.'' 
     Konuşmaların ardından, anaokulu, Vali Kızılcık ve Kaan Dinler tarafından açıldı. 
     Vali Kızılcık ile beraberindekiler, anaokulunu gezerek öğrencilere hediye verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem